Kinderen

Wereldwijd leven er naar schatting 1.8 miljoen kinderen (van 0-14 jaar) met hiv. Slechts 49% van hen krijgt hiv-remmers. 

Zonder behandeling sterft de helft van alle kinderen met hiv voor hun tweede levensjaar. Afgelopen jaar zijn er 110.000 kinderen in de leeftijd van 0-14 jaar oud overleden aan de gevolgen van aids. Dat zijn 300 kinderen per dag.

Project: geen baby's meer met hiv

project-geen-babys-meer-met-hiv

Een manier om te bereiken dat er geen kinderen meer doodgaan aan de gevolgen van aids, is door te voorkomen dat er baby’s worden geboren met hiv. Ook is het belangrijk dat kinderen met hiv trouw hun hiv-remmers blijven slikken zodat ze niet resistent worden. In Oeganda komen er iedere dag 10 kinderen met hiv bij. Van de baby's met hiv die geen behandeling krijgen, haalt de helft hun tweede verjaardag niet. Met ons project in Oeganda werken we toe naar een aidsvrije generatie. Lees meer.

Voorkom dat er nog baby's met hiv geboren worden, kinderen overlijden aan aids of kinderen wees worden omdat hun ouders sterven aan de gevolgen van aids. 

Steun Aidsfonds.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie