1 miljoen voor nieuwe projecten in Oost-Europa

De Nationale Postcode Loterij heeft besloten nieuwe Aidsfonds-projecten in Oost-Europa en Centraal Azië, waar de hiv-epidemie fors groeit, te steunen. Vanmorgen, tijdens de uitzending van het RTL4 programma Koffietijd werd de cheque van meer dan 1 miljoen overhandigd aan Louise van Deth, directeur van Aidsfonds.

“Dit is heel bijzonder”, reageerde een geëmotioneerde Louise van Deth, die totaal verrast werd met de cheque. “Hiermee kunnen we een verschil maken in een regio waar het heel slecht gaat”.

In Oost-Europa en Centraal-Azië ontwikkelt de aidsepidemie zich op dramatische wijze. Met Rusland voorop. Het aantal hiv-infecties groeit er met 10% per jaar. De hiv-epidemie breidt nu zo snel uit als tijdens de beginjaren van de epidemie in Afrika. Deze nieuwe uitbraak is een reële bedreiging voor het einde van aids.

Aidsfonds wil daarom nu actie ondernemen om het tij te keren. In de regio ontwikkelen we samen met maatschappelijke partners een innovatief online project waarmee we 150.000 sekswerkers en mannen die seks hebben met mannen bereiken en hen toegang geven tot preventie, testen en zorg.

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie