28.600 keer getekend voor de liefde

De Universele Verklaring van de Liefde is door ruim 28.600 mensen ondertekend. Met deze verklaring riep Aidsfonds Nederland om te staan voor de bescherming van alle liefdes.

26 februari 2019

De Universele Verklaring van de Liefde is door ruim 28.600 mensen ondertekend. Met deze verklaring riep Aidsfonds Nederland om te staan voor de bescherming van alle liefdes.

Op 30 november 2018, de dag voor Wereld Aids Dag, tekende Minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking als eerste de Universele Verklaring van de Liefde. Aidsfonds stelde deze verklaring op omdat in veel landen de liefde wordt bedreigd: Mogen jonge vrouwen zelf geen keuzes maken. Heb je als homo geen recht op levensreddende medicijnen. En kan een moeder haar kind niet laten testen op hiv. Zo verliezen vele liefdes elkaar op dit moment door aids.

Voor de liefde, tegen uitsluiting

Prinses Mabel, Angela Groothuizen, Freek Bartels en D66’er Rob Jetten  tekenden de Verklaring van de Liefde. Samen met 28,6 duizend Nederlanders vinden zij het onacceptabel dat vandaag de dag nog zoveel mensen worden uitgesloten, simpelweg om wie ze zijn, omdat ze hiv hebben,  waar ze wonen, van wie ze houden en wat ze doen.

We vinden het hartverwarmend dat zoveel mensen de missie van Aidsfonds steunen. Samen zetten wij ons tegen uitsluiting en discriminatie en staan we voor de bescherming van alle liefdes.


Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie