Amsterdam Ontbijt: Vier het weekend van de liefde én steun de strijd tegen aids

Valentijnsweekend in stijl vieren én de aidsbestrijding steunen: dat kan met het Amsterdam Ontbijt. De luxe ontbijtbox van restaurant RIJKS® is nu online te reserveren, en kan op 12, 13 of 14 februari worden afgehaald in Groningen, Amsterdam en Utrecht. In de hoofdstad kun je de box ook thuis laten bezorgen.

nu reserveren
1 februari 2021

Amsterdam Dinner Foundation organiseert dit jaar opnieuw het Amsterdam Ontbijt, samen met restaurant RIJKS®. Een dubbele gezondheidscrisis met corona en hiv zet de wereld op z’n kop. Levensreddende medicijnen zijn in veel landen niet goed beschikbaar voor mensen met hiv. Van elk verkocht Amsterdam Ontbijt gaat daarom 25 euro naar de noodacties van Aidsfonds, om te zorgen dat mensen met hiv in Afrikaanse landen toegang blijven houden tot zorg en levensreddende medicijnen.

Valentijn in stijl

Het Amsterdam Ontbijt à €47,50 is met liefde samengesteld door chef Joris Bijdendijk en zijn team. Naast een beschuit met heerlijke Boeren Goudse Oplegkaas bevat de box onder meer een gepocheerd Vreeland ei met zwarte truffel en coppa. Ook de liefhebbers van zoet halen hun hart op met vegan bananencake en aardbeien met advocaat. Alleen zelf de tafel nog dekken en je beleeft dit Valentijnsweekend helemaal in stijl.

 

nu reserveren

Meer steden, meer opties

De premium ontbijtbox kan worden afgehaald bij Stach Food winkels in Groningen (12 februari), Utrecht (14 februari), en bij RIJKS® in Amsterdam (13 en 14 februari). In de hoofdstad kan het ontbijt voor het eerst ook worden thuisbezorgd.

Iedereen die meedoet maakt kans op mondkapjes van ontwerpers Viktor & Rolf, twee kaarten voor het Amsterdam Diner en een geheel verzorgd diner voor twee bij restaurant RIJKS®.

Van glamoureus benefietdiner naar wervelende ontbijtactie

Al jaren organiseert Amsterdam Dinner Foundation het glamoureuze Amsterdam Diner om te vechten voor een wereld zonder aids en het leven te vieren. Maar juist nu grote benefietdiners niet door kunnen gaan, mag de strijd tegen aids niet stoppen.

 

Corona en hiv

De coronacrisis heeft een enorme impact op de wereldwijde aidsbestrijding. Geen vervoer naar de kliniek, een gebrek aan hiv-medicijnen, gezondheidswerkers die gezinnen niet langer kunnen bezoeken en geen eten doordat inkomsten voor veel mensen wegvallen. Dit terwijl goede voeding essentieel is voor de werking van hiv-remmers.

Vooral in Afrikaanse landen zoals Kenia en Zuid-Afrika worden volwassenen en kinderen met hiv extra hard geraakt en kunnen zij hun behandeling niet voortzetten. Met de opbrengst van het Amsterdam Ontbijt kunnen de lokale helden van Aidsfonds en Orange Babies ook in tijden van corona levensreddende zorg bieden.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie