AmsterdamOntbijt brengt 80.000 euro op voor de aidsbestrijding

Het 28e AmsterdamDiner was op 6 juni 2020 als gevolg van de coronacrisis niet mogelijk, maar de aidsbestrijding moet wél doorgaan. Daarom heeft de Amsterdam Dinner Foundation samen met restaurant RIJKS® in zeer korte tijd een alternatieve actie opgezet: het AmsterdamOntbijt.

8 juni 2020

Naast diverse giften van trouwe en nieuwe supporters van het benefiet werd het ontbijt 471 keer verkocht. De actie levert hierdoor netto 80.000 euro op en komt ten goede aan het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds. Prinses Mabel benadrukte bij de presentatie van het ontbijt op 26 mei j.l. hoe belangrijk het is om de strijd tegen aids juist nu voort te zetten.

 

AmsterdamDiner-sfeer aan de ontbijttafel

Door de bijzondere inspanning van het restaurant RIJKS®-team van chef-kok Joris, deelnemers aan het ontbijt, vrijwilligers, donoren en sponsors is de actie succesvol en in de positieve sfeer van het AmsterdamDiner verlopen. De rode loper lag uit voor alle mensen die het AmsterdamOntbijt op 6 of 7 juni bij restaurant RIJKS kwamen ophalen. Eenmaal thuis kon men bij een goed ontbijt genieten van de online video-optredens die door artiesten Jeangu Macrooy, Rufus Wrainwright, Maggie MacNeal, Maaike Ouboter en het Zuid-Afrikaanse Ndlovu Choir speciaal voor deze gelegenheid gemaakt zijn. 

Het AmsterdamDiner is in 1992 tijdens het dieptepunt van de hiv-epidemie in Amsterdam geïnitieerd om samen te werken aan een wereld zonder aids. Sindsdien is het uitgegroeid tot een gewaardeerd liefdadigheidsdiner, vooral door de combinatie van uitvoerige aandacht voor de aidsbestrijding en een wervelend avondprogramma vol entertainment. 

Corona-noodfonds Aidsfonds: mogelijk half miljoen meer aidsdoden 

Nu corona en hiv elkaar treffen, strijden we wereldwijd tegen twee epidemieën tegelijk. Het kan leiden tot veel nieuwe hiv-infecties en aidsdoden. UNAIDS en de Wereldgezondheidsorganisatie WHO hebben berekend dat er mogelijk een half miljoen meer mensen komen te overlijden aan aids als er nu geen actie ondernomen wordt. Daarom steunt AmsterdamDiner het corona/hiv-noodfonds van Aidsfonds. Daarmee worden hiv-remmers bij mensen thuis bezorgd; worden kinderen met hiv en hun families voorzien van voedselpakketten en krijgen lokale zorgmedewerkers mondkapjes en zeep om zich te beschermen.

Help mee

Jij kunt nu helpen met een donatie. Daarmee zorgen we dat de mensen die nu dubbel zo hard getroffen worden, zorg, medicijnen en voedsel krijgen. En beschermen we de rechten van kwetsbare mensen.

 

help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie