Bijdragen aan onderzoek naar genezing van hiv in de lift

Er wordt wereldwijd steeds meer geïnvesteerd in hiv-genezingsonderzoek. In 2018 ging het om 323,9 miljoen dollar, 12 procent meer dan vorig jaar. Dat staat in het nieuwe jaarverslag van de 'Cure Resource Tracking Group', dat vorige week werd gepresenteerd op het internationale aidscongres in Mexico City.

30 juli 2019

Nederlands initiatief

Het rapport noemt dit jaar uitzonderlijk ook Aidsfonds met het NL4Cure-initiatief. Samen met Nederlandse partners willen we daarmee een extra impuls geven aan het hiv-genezingsonderzoek.

Nederlandse wetenschappers staan aan de top van dat onderzoek en zijn gedreven om het ontwikkelen van een hiv-genezing nu te versnellen. Aidsfonds wil deze onderzoeken daarbij financieel ondersteunen en zoekt daarom samenwerking met overheid, bedrijven en donateurs. Zo willen we zeker 10 miljoen euro bij elkaar krijgen voor het Nederlands onderzoek.

 

Genezing van hiv

Volgens het net gepubliceerde jaarverslag was de publieke sector, dus de nationale overheden en de westerse donorlanden, goed voor het grootste deel van de financiering van het hiv-genezingsonderzoek het afgelopen jaar. Zo’n 19,7 miljoen dollar aan investeringen werd opgebracht door filantropische organisaties zoals Aidsfonds, amfAR, de Bill & Melinda Gates Foundation, CANFAR, Institut Pasteur, Sidaction en Wellcome Trust.

 

Preventie en behandeling van hiv

Naast de investeringen in hiv-genezing, zijn investeringen in onderzoek naar preventie en behandeling van hiv ook nog steeds van essentieel belang. Volgens het rapport namen die vorig jaar voor het eerst, na vijf jaar van afname, weer toe, maar met een zeer bescheiden 1,2%.

 


Help mee de droom waar te maken

Aidsfonds zoekt mensen die het Hiv Genezing Fonds 5 jaar willen steunen met een bijdrage van minimaal € 250 per jaar. Je blijft dan up to date over de voortgang van genezing en ontvangt 1 keer per jaar een uitnodiging voor een bijeenkomst met een onderzoeker. Steunen kan op de volgende manieren:

Ik ben al donateur van Aidsfonds

Graag investeer ik in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. een extra machtiging afsluiten naast mijn lopende machtiging →
  2. mijn bestaande machtiging omzetten →
  3. schenken met belastingvoordeel →
  4. meer weten over dit fonds. Mail of bel met onze collega Hannah Tans

Ik ben nog geen donateur van Aidsfonds

Ik wil donateur van Aidsfonds worden en investeren in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:

  1. steunen door middel van een maandelijkse of jaarlijkse machtiging →
  2. schenken met belastingvoordeel →
  3. meer weten over dit fonds. Mail of bel met onze collega Hannah Tans
We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie