Eric van der Burg nieuwe voorzitter bij Aidsfonds

Eric van der Burg is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Aidsfonds-Soa Aids Nederland. De oud-wethouder en fractievoorzitter van de VVD in Amsterdam heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor een Amsterdam dat voorop loopt met een effectieve aanpak van de hiv-epidemie en toewerkt naar 0 nieuwe hiv-infecties.

7 maart 2019

Op zijn initiatief wordt deze kennis en ervaring actief gedeeld met andere steden in de wereld, met de bedoeling het aantal infecties ook wereldwijd fors terug te brengen.

Aidsfonds-Soa Aids Nederland is blij met de benoeming van deze voorzitter. Mark Vermeulen: “Eric van der Burg is al jaren bijzonder betrokken bij de aidsbestrijding. In Amsterdam hebben we samen al veel bereikt, maar hij weet als geen ander dat de strijd tegen aids wereldwijd nog lang niet voorbij is. Hij deelt onze ambitie om een einde te maken aan hiv in Nederland, om een genezing van hiv te vinden binnen afzienbare tijd en om wereldwijd iedereen met hiv op behandeling te krijgen.”

Eric van der Brug noemt zichzelf een linkse VVD'er uit Amsterdam.  Na 32 jaar verlaat hij de stadspolitiek. Na deelraad Zuidoost en de gemeenteraad was hij acht jaar wethouder. Nu staat hij op de VVD-lijst voor de Eerste Kamer en het moet, naar eigen zeggen, wel gek lopen als hij na de komende Provinciale Statenverkiezingen eind maart, geen senator wordt.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie