Huilend standbeeld na reparatie naar Amersfoort

Ons standbeeld van een huilende vrouw is donderdagavond door midden gebroken. 
"We vinden het verdrietig, maar we zijn inmiddels van de schrik bekomen," zegt Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen. Het beeld wordt gerepareerd zodat het begin volgende week alsnog in Amersfoort te zien is.

6 december 2019

Afgelopen zondag, op Wereld Aids Dag, onthulden we een standbeeld van een huilende vrouw. De vrouw laat elke 40 seconden een traan, want elke 40 seconden sterft er ergens op de wereld iemand aan aids. Het levensgroot 3d-geprinte roze beeld staat in een bassin. Het water waar het beeld in staat verbeeldt de 32 miljoen mensen die sinds het uitbreken van de epidemie zijn overleden.

Onderzoek

Donderdagavond ontvingen we het bericht dat het standbeeld stuk was. Daarop hebben we direct goed afgestemd met de politie. Zij hadden aanwijzingen dat het beeld kapot was gegaan door baldadigheid en daarom hebben wij op hun advies aangifte gedaan.

Uit nader onderzoek van de politie blijkt dat het beeld omviel op het moment dat er niemand bij was. Uiteindelijk hebben we niet kunnen achterhalen hoe en wanneer het beeld exact kapot is gegaan. Het beeld is stevig gebouwd en het is daarom waarschijnlijk dat het materiaal geforceerd is. Dit kan eerder op de dag zijn geweest. 


Reparatie 

Het belangrijkste is dat we nu weten dat het beeld gerepareerd kan worden en dat we onze campagne kunnen voortzetten. Naar verwachting staat het beeld vanaf aanstaande donderdag op het Lieve Vrouwenplein in Amersfoort.

Accepteer a.j.b. de Advertentie en social media cookies om inhoud van Instagram te bekijkenWijzig voorkeuren

Help mee 

Jij kunt nu helpen met een donatie. Met jouw bijdrage zorg je voor betere voorlichting, hiv-tests, toegang tot medicijnen en onderzoek naar een geneesmiddel. Help je mee? Elke donatie draagt bij aan een wereld zonder aids!

 

help mee

De verhalen achter de tranen

"Mama had een draakje in haar bloed, maar geen pilletjes"

Jacky

"Ik verloor de liefde van mijn leven"

Noud

"Aids heeft mijn broer afgepakt"

John
We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie