Inge Ipenburg reist naar Oeganda voor Wie Maakt Het Verschil

Vanaf maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni kun je om 18.45 uur op NPO 2 kijken naar Wie Maakt Het Verschil? In dit nieuwe MAX-programma gaan Peter Timofeeff, Inge Ipenburg, Stanley Burleson, Andrea Kruis en Nance, vanuit hun persoonlijke betrokkenheid, op zoek naar levensreddende oplossingen.

Betere toekomst

In Wie Maakt Het Verschil? ontmoet een BN’er onderzoekers, hulpverleners en vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een betere toekomst. Ze zien medische innovaties, effectieve projecten en ontmoeten zeer bevlogen mensen die allen op hun eigen manier het verschil willen maken.

Inge Ipenburg in Oeganda

In de periode dat aids zijn intrede deed in Nederland werd de kennissenkring van actrice en schrijfster Inge Ipenburg in korte tijd zo ongeveer gehalveerd. Een paar vrienden overleden aan de ziekte die toen een doodvonnis betekende. Door de ontwikkeling van nieuwe medicijnen is hiv inmiddels een chronische ziekte geworden waar je niet meer aan dood hoeft te gaan. Toch is aids nog steeds de belangrijkste doodsoorzaak in de wereld onder vrouwen tussen 15 tot 44 jaar. Inge Ipenburg reist naar Oeganda en ziet hoe groot het probleem daar is. Ze ontmoet jonge ondernemende vrouwen die kennis verspreiden in een bijzonder project en zo het verschil maken voor de grootste risicogroep. “Dit is de meest hoopvolle reis die ik ooit heb gemaakt”, aldus Inge.

Wanneer: donderdag 15 juni om 18.45 op NPO 2

Wie Maakt Het Verschil wordt mede mogelijk gemaakt door Nierstichting, Aidsfonds, Hersenstichting, Leprastichting en Maag Lever Darm Stichting. 
Meer informatie op www.maxvandaag.nl en op www.facebook.com/MAXdocumentaires #wiemaakthetverschil

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie