Nieuw partnerschap the Love Alliance krijgt groen licht

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nieuwe strategische partners aangekondigd als onderdeel van hun Partnerschapsfonds voor SRGR (Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten). We zijn ontzettend blij dat the Love Alliance er daar één van is. The Love Alliance brengt organisaties samen die worden geleid door gemeenschappen die het meest getroffen zijn door hiv en aids. Aidsfonds heeft vanuit Nederland de administratieve lead in het partnerschap.

29 mei 2020

"We zijn heel blij dat het ministerie zich inzet om het leven en de rechten van de meest gemarginaliseerde groepen in de hiv-bestrijding te verbeteren," zegt Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds. "The Love Alliance kijkt ernaar uit om de gezondheid en de rechten van de gemeenschappen die het meest door hiv en aids zijn getroffen op het hele Afrikaanse continent te verbeteren."

 

Over the Love Alliance

The Love Alliance brengt organisaties samen die worden geleid door gemeenschappen die het meest getroffen zijn door hiv en aids. Vanuit heel Afrika hebben de experts (GALZ, SANPUD, Sisonke), subsidiegevers (UHAI EASHRI, AFE, ISDAO) en het wereldwijde netwerk van mensen met hiv (GNP +) de handen ineen geslagen. Aidsfonds heeft de Nederlandse administratieve leiding. The Love Alliance zal zich inzetten om de gezondheid en rechten van sekswerkers, mensen die drugs gebruiken, LGBTIQ + -mensen en mensen met hiv in Afrika te verbeteren. Samen werken we aan een significante vermindering van de hiv-infecties door te lobbyen, gemeenschappen te samen te brengen en het bewustzijn over rechten en gezondheid in tien landen te vergroten.

The Love Alliance kijkt ernaar uit om de komende maanden met het ministerie samen te werken om het programma verder vorm te geven. In dit proces zullen de alliantiepartners nieuwe partners betrekken en mobiliseren door middel van participatieve subsidieverlening. Het programma moet in 2021 van start gaan. 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie