Positive Sisters en Brothers genomineerd voor Appeltje van Oranje

De Positive Sisters en Brothers, ervaringsdeskundigen die mede-migranten met hiv ondersteunen, zijn genomineerd voor een koninklijke prijs: een Appeltje van Oranje. Je kunt op ze stemmen tot 20 januari.

stem nu
10 januari 2021

De Positive Sisters en Brothers bieden hulp die niemand anders kan bieden. Ze hebben zelf ook hiv en, net als de migranten die ze begeleiden, komen ze uit Afrika of het Caribisch Gebied. Veelal zijn ze gevlucht uit hun thuisland. Hierdoor spreken ze dezelfde talen en delen ze elkaars culturen, ervaringen en het feit dat ze hiv hebben.

Positive Sisters en Brothers staan dus heel dicht bij de vrouwen en mannen die ze begeleiden. En, juist omdát ze zo dicht bij hen staan, lukt het de Positive Sisters en Brothers bruggen te slaan waartoe anderen niet in staat zijn.

 

Koninklijke prijs

Een koninklijke prijs in hun nieuwe thuisland is de ultieme erkenning voor hun werk als vrijwilliger. Kunnen ze ook rekenen op jouw stem voor een Appeltje van Oranje?

stem nu

Mentale gezondheid

Aidsfonds steunt het Positive Sisters en Brothers-project van ShivA al een aantal jaar. Dankzij hun Positive Sister of Positive Brother neemt de mentale gezondheid van de deelnemers sterk toe. Ze zien dat het mogelijk is om te leven met hiv en mee te doen in de maatschappij. Ze leren hun leven (weer) in eigen hand te nemen, sociale contacten te leggen, werken aan hun inburgering en gaan participeren in de samenleving.

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie