Sta jij voor de liefde?

Talloze liefdes worden bedreigd door de gevolgen van hiv en aids. Daarnaast neemt conservatisme over de hele wereld toe. Dat raakt de aidsbestrijding. Minderheden komen in de verdrukking en worden uitgesloten van preventie en hiv-zorg. Daarom vragen we iedereen op Wereld Aids Dag om voor de bescherming van alle liefdes te staan.

23 november 2018

Alle liefdes zijn bijzonder. De liefde van een moeder voor haar kind, een man voor zijn partner, zus voor haar broertje. Alle liefdes moeten beschermd worden tegen de gevolgen van hiv aids. Ongeacht wie je bent, waar je woont en van wie je houdt. Aidsfonds staat voor de liefde en heeft daarom de Verklaring van de Liefde opgesteld. Voor de liefde en tegen discriminatie, uitsluiting en conservatisme. Sta jij ook voor de liefde? Teken de verklaring: 

In veel landen wordt de liefde bedreigd. Spreek je uit tegen dit onrecht, want alle liefdes verdienen bescherming. Teken daarom nu de Universele Verklaring van de Liefde.

teken nu

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes.

Conservatisme bedreigt de liefde

Opkomend conservatisme sluit mensen uit. Het zorgt ervoor dat vrouwen minder rechten en kansen hebben dan mannen. Er grote verschillen zijn tussen rijk en arm en jonge mensen nauwelijks seksuele rechten hebben. Bovendien wordt steeds vaker hard opgetreden tegen homomannen, transgenders, drugsgebruikers en sekswerkers. Dit verslechtert de toegang tot preventie en goede hiv-zorg. Dat is een belangrijke oorzaak voor de groeiende hiv-epidemie.

Terwijl de epidemie in de meeste Afrikaanse landen afneemt, groeit de epidemie in een aantal andere continenten. Grote landen zoals Amerika, Rusland en China zien een groei in het aantal nieuwe hiv-infecties. Conservatisme raakt in deze landen niet alleen de eigen bevolking, maar heeft ook invloed op andere landen. Zo is President Trump van plan te bezuinigen op de internationale hulpverlening. Dat zorgt nu al voor een terugslag in de aidsbestrijding van Afrika. 

Wereld Aids Dag 

1 december is het Wereld Aids Dag, de dag waarop we wereldwijd aandacht vragen voor de aidsbestrijding. En daarom ook het moment om Nederland te vragen te staan voor de bescherming van alle liefdes tegen de gevolgen van hiv en aids. In aanloop van Wereld Aids Dag tekent minister Sigrid Kaag de Universele Verklaring van de Liefde. Dit doet zij donderdag op Het Plein in Den Haag. Vanaf 15.00 uur iedereen welkom om met haar de verklaring te ondertekenen. Op Wereld Aids Dag zelf (zaterdag 1 december) kan iedereen de Universele Verklaring van de Liefde tekenen op het Leidseplein in Amsterdam. Kijk hier voor meer informatie en andere activiteiten rond Wereld Aids Dag. 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie