Verkiezingen en de aidsbestrijding: met deze debatten weet je wat er te kiezen is

Hoe houden we medicijnen betaalbaar? En welke rol pakt Nederland straks in de wereldwijde gezondheid? De verkiezingen hebben hun weerslag op de internationale aidsbestrijding. Met deze debatten weet je wat er te kiezen valt.

23 februari 2021

Op 17 maart gaan we weer naar de stembus. Samen met collega-organisaties organiseert Aidsfonds een aantal debatten die je inzicht geven in de standpunten van politieke partijen. Bijvoorbeeld als het gaat om het budget voor ontwikkelingssamenwerking, seksuele gezondheid en -rechten als speerpunt van het Nederlandse beleid en de prijzen van medicatie in Nederland en daarbuiten.

Geen tijd om een debat te kijken? Met de Politieke Sekswijzer weet je in no time met welke partij jij het beste door een deur kan.

Doe de sekswijzer

 

Het Grote Buitenlanddebat

woensdag 24 februari 2020 - terugkijken

Wat gaan wij doen in en met het buitenland? Zijn we volgers of leiders? In vier rondes worden acht politici op scherpe wijze ondervraagd door Sophie Derkzen (NPO Radio 1). Ook mondiale gezondheid en ontwikkelingssamenwerking passeren de revue. Door corona zien we nu hoe verweven onze gezondheid is met de rest van de wereld. Moet het anders? Wat is onze visie op mondiale gezondheid? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen recht heeft op gezondheid en welzijn?

Aidsfonds draagt bij aan de organisatie van dit debat als lid van de Dutch Global Health Alliance.

Het Geneesmiddelendebat

donderdag 25 februari, 20:00 uur


Nu in Nederland op grote schaal gevaccineerd wordt staat de toegankelijkheid van medicijnen weer hoog op de agenda. Tijdens het Geneesmiddelendebat gaan kandidaat-Kamerleden in debat over de toekomst van het Nederlands geneesmiddelenbeleid. Met geneesmiddelen op de markt van twee miljoen euro, rijst de vraag: Hoe houden we geneesmiddelen bereikbaar en betaalbaar voor iedereen in Nederland? Hoe gaan we om met de macht van Big Pharma? En hoe zal de toekomstige Nederlandse regering bijdragen aan een eerlijke wereldwijde verdeling van het Covid-19 vaccin? Over deze en andere vragen gaan kandidaat Kamerleden van verschillende grote partijen met elkaar in gesprek.

Het SRGR Verkiezingsdebat

4 maart 2020 om 14:00

Op 4 maart gaan aanstaande Kamerleden in debat over de toekomst. Blijven seksuele en reproductieve gezondheid en rechten (SRGR) een speerpunt van het Nederlandse beleid omtrent ontwikkelingssamenwerking? Waar moet de komende jaren de prioriteit liggen? Hoe zullen Kamerleden zich inzetten voor thema’s als veilige abortus, kindhuwelijken en meisjesbesnijdenis, en lhbti-rechten? Op 4 maart luister je naar de standpunten van aanstaande Kamerleden en krijg je zelf de kans om je vragen te stellen.

Aidsfonds draagt bij aan de totstandkoming van dit debat als onderdeel van het SRGR-platform. 

 

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie