Wereld Aids Dag 2017

Vrijdag 1 december is het Wereld Aids Dag. Op deze jaarlijkse dag staat de strijd tegen aids in de schijnwerpers en wordt opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland zijn er op en rond Wereld Aids Dag veel initiatieven, evenementen en acties. 

Start nieuwe campagne

Wereld Aids Dag is voor Aidsfonds dé dag om aandacht en steun te vragen voor de aidsbestrijding. Daarom start op 1 december onze nieuwe campagne. De campagne staat dit jaar in het teken van de liefde, want alle liefdes zijn het waard om te beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids. De officiële aftrap vindt plaats achter Amsterdam Centraal Station bij het IJ. Nieuwsgierig? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van het laatste nieuws. 
Vrijdag 1 december, vanaf 8.30 uur, Amsterdam Centraal

De hiv-testweek

In de week rondom Wereld Aids Dag wordt in Amsterdam de Hiv-testweek gehouden. Op diverse locaties in de stad kunnen mensen terecht voor een gratis hiv-sneltest. Het is belangrijk dat een hiv-infectie tijdig wordt ontdekt en behandeld. Dat voorkomt namelijk de afbraak van het immuunsysteem en geeft mensen met hiv een uitstekende levensverwachting. Bovendien leidt een succesvolle behandeling tot een onmeetbare hoeveelheid hiv in het bloed.
27 november t/m 1 december, diverse locaties in Amsterdam

Lovedance 2017

Ieder jaar rond Wereld Aids Dag wordt in de Amsterdamse Paradiso het feest Lovedance georganiseerd. Tijdens Lovedance wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij de hiv- en aidsproblematiek. Het thema dit jaar is PARTY PARTY! Ook dit jaar zullen The  Begging Babes met collectebussen geld ophalen voor Aidsfonds.
Vrijdag 1 december, 23.30 uur, Paradiso 

PrEP en Grindr event in Club Church

In Club Church worden op de avond voorafgaand aan Wereld Aids Dag panel discussies gehouden over de invloed van Grindr op het seksuele gedrag van homoseksuele mannen. Ook wordt gesproken over de manier waarop PrEP een rol kan spelen in het terugdringen van gezondheidsrisico’s. 
Donderdag 30 november, 20.00 uur, Club Church

De Wereld Aids Dag theateractie

Tijdens de grote musicals en theaterstukken wordt rond Wereld Aids Dag aandacht gevraagd voor de wereldwijde aidsproblematiek. Bezoekers van diverse  voorstellingen wordt gevraagd een bijdrage te doen aan het werk van Aidsfonds. Onder andere The Lion King, Soldaat van Oranje, From Sammy With Love , T-Splitsing van Tineke Schouten en Achter het Huis, doen mee aan de jaarlijkse theateractie. Vorig jaar werd er een fantastisch bedrag van bijna €30.000,- opgehaald voor de aidsbestrijding. 
28 november t/m 3 oktober, diverse theaters en voorstellingen

Nationaal Congres Soa* Hiv * Seks 

Jaarlijks komen ruim 500 professionals samen op Wereld Aids Dag, o.a. verpleegkundigen, beleidsmedewerkers, artsen werkzaam binnen de publieke gezondheidszorg, onderzoekers, seksuologen en gezondheidsbevorderaars .Het thema dit jaar is: "Client Centraal".
Vrijdag 1 december, Beurs van Berlage

RuPaul's Drag Race: Christmas Queens

Drag Queen Momma Ru stuurt op vrijdag 1 december haar mooiste elfjes op Kerst-tour onder het toeziend oog van haar beste vriendin Michelle Visage. De kneuterige winter wonderlandshow in de Amsterdamse Melkweg bevat een flinke scheut humor en seks. Kerstmis kende nog niet zoveel glitters! Bezoekers met een kaartje voor de show kunnen voorafgaand deelnemen aan een diner en bingo om geld op te halen voor de aidsbestrijding (meld je hier aan). Na afloop collecteert Jennifer Hopelezz voor Aidsfonds.
Vrijdag 1 december, 20.15 uur, Melkweg

Gratis anonieme hiv-sneltest

Het ETZ (Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis) in Tilburg biedt vanwege Wereld Aids Dag een gratis hiv-sneltest aan.  De anonieme tests worden afgenomen in de week van maandag 27 november tot en met vrijdag 1 december. Belangstellenden kunnen zich vanaf maandag 20 november tot en met vrijdag 24 november voor een test aanmelden via telefoonnummer 06–49513238.
Maandag 27 november t/m vrijdag 1 december, ETZ

Wereld Aids Dag in Maastricht

In Maastricht worden er de hele dag activiteiten georganiseerd. Zo is er in Café Rosé bij COC Limburg een lezing over leven met hiv en is er een gezamenlijk diner in ruil voor een vrijwillige bijdrage. In de Raadzaal van Maastricht worden s ’avonds de bevindingen uit onderzoek en ervaringen van mensen met hiv gepresenteerd. Daarna is er in de Sint Servaaskapel ruimte voor een moment van bezinning om vervolgens de dag af te sluiten met een borrel in Café Rosé.
Vrijdag 1 december, vanaf 15.00 uur, Café Rosé, Raadzaal Maastricht en St. Servaas Dagkapel.

Lipstick voor de aidsbestrijding

In de Bijenkorf worden op 1 december door verschillende BN’ers lippenstiften verkocht van het make-upmerk Mac. Onder andere actrice Toprak Yalciner, stylist Fred van Leer en presentatrice Caroline Tensen brengen de lippenstiften aan de man. De opbrengst van lippenstiften gaan naar Dance4Life en OrangeBabies. 
Vijdag 1 december, 13.00 – 16.00 uur, Bijenkorf Amsterdam

Wereld Aids Dagen Rotterdam

Hoe leef je een zo goed mogelijk leven met hiv? Is PrEP hét middel om hivbesmettingen een halt toe te roepen? Tijdens de Wereld Aids Dagen Rotterdam staan deze en meer vragen centraal tijdens tal van publieksactiviteiten van vrijdag 24 november tot en met Wereld Aids Dag (vrijdag 1 december). Er zijn onder andere paneldicussies, gratis snelle hiv-testen en de film 120 BPM over het begin van de aidsepodemie in Parijs wordt getoond. 
Vrijdag 24 november t/m vrijdag 1 december, Rotterdam

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie