Hoe kunnen mensen met hiv goed betrokken worden bij het onderzoek naar genezing? Welke woorden moeten we gebruiken als we over genezing praten? En wat zijn de gevolgen van genezing voor hiv-stigma? Op die vragen wil Sarah Stutterheim, van Maastricht University, antwoord krijgen.
Naast biomedisch onderzoek is het belangrijk om te kijken naar de sociale aspecten van genezing. Dit onderzoek moet ervoor zorgen dat er meer duidelijk wordt over de impact van genezing op mensen met hiv. Met name als het gaat om het stigma dat zij kunnen ervaren.
Sarah Stutterheim focust zich daarom zowel op mensen met hiv en hun partners bij het onderzoek, als op mensen die risico lopen op hiv en belangrijke betrokkenen uit het hiv-veld (zoals onderzoekers, behandelaren en beleidsmakers). Ze wil graag de volgende vragen beantwoorden:
Mensen met hiv worden ook betrokken bij de interpretatie van de resultaten. En samen met de onderzoeker bepalen zij hoe de resultaten het beste kunnen worden overgebracht op andere mensen met hiv en mensen die in het hiv-veld werken.
Project: Stigma-minderen in de hiv genezingsmissie: Op naar meer zinvolle betrokkenheid van mensen met hiv en key populations en minder stigma
Looptijd: 4 jaar
Bijdrage Aidsfonds: €274.983,-
Mogelijk gemaakt door: onze donateurs
Meer weten?
Stel je vragen over dit project aan onze collega Remko: research@aidsfonds.nl
Aidsfonds zoekt mensen die het Hiv Genezing Fonds 5 jaar willen steunen met een bijdrage van minimaal € 250 per jaar. Je blijft dan up to date over de voortgang van genezing en ontvangt 1 keer per jaar een uitnodiging voor een bijeenkomst met een onderzoeker. Steunen kan op de volgende manieren:
Graag investeer ik in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil:
Ik wil donateur van Aidsfonds worden en investeren in het Hiv Genezing Fonds. Ik wil: