Wat Pride en de aidsbestrijding met elkaar te maken hebben

 

Pride en een succesvolle aidsbestrijding gaan hand in hand. Want alleen als we niemand uitsluiten, kunnen we aids stoppen.

Geweld tegen mensen uit de lhbtiq+ gemeenschap is aan de orde van de dag. Door discriminatie en uitsluiting lopen trans mensen 34 keer meer risico op een hiv-infectie dan anderen.

Voor homo- en biseksuele mannen is dat 25 keer meer, want in 71 landen is homoseksualiteit nog strafbaar. Daardoor is er ook geen hiv-voorlichting voor hen, word je als homo uitgesloten van zorg en durven veel van hen geen hulp te zoeken.

Wat doet Aidsfonds

Aidsfonds komt op voor mensen die in de aidsbestrijding worden uitgesloten. We steunen klinieken die de lhbtiq+ gemeenschap een veilige plek bieden voor hiv-voorlichting, -tests en -zorg. We trainen zorgprofessionals om hun vooroordelen te laten varen, en we ondersteunen activisten die op de barricades staan om anti-lhbt-wetten de wereld uit te krijgen.

Doneer & ontvang sokken

In veel landen worden lhbtiq+-ers uitgesloten van hiv-preventie en -zorg. Met jouw steun kunnen we hier wat aan doen. Word nu donateur en ontvang de Aidsfonds Pride-sokken waarmee jij laat zien dat je staat voor de bescherming van alle liefdes tegen hiv en aids.

 

doneer

Gelijke rechten 

De strijd voor gelijke rechten en goede (hiv-)zorg voor de lhbtiq+ gemeenschap heeft succes. Inmiddels hebben we in diverse landen duizenden zorgverleners getraind om hun vooroordelen opzij te zetten en iederéén welkom te heten in klinieken.

In Botswana steunden we lokale activisten die ervoor zorgden dat de anti-homowetten in het land werden geschrapt. Maar ons werk is nog niet klaar. In tegenstelling tot Botswana bepaalde de Keniaanse rechtbank dat seksuele handelingen tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar blijven.

Maar we geven niet op. Dankzij de hulp van donateurs blijven we ons, van Kenia tot Rusland, inzetten voor gelijke rechten en goede hiv-zorg voor iedereen.

Download jouw gratis Guide to Pride

Hoe loopt de route, hoe kom ik overal, wie varen er mee en waar zijn de beste feestjes? Kom voorbereid naar Pride 2022. Download hier je gratis Guide to Pride. 🏳️‍🌈💕

 

download

 

 

"Jullie homo's verdienen geen hiv-remmers, zeiden ze tegen mij en mijn vriend."

- David

lees zijn verhaal

 

Zo beschermt Aidsfonds lhbtiq+'ers tegen hiv en aids 

Aidsfonds komt op voor mensen die in de aidsbestrijding worden uitgesloten: 

  • We steunen klinieken die de lhbtiq+ gemeenschap een veilige plek bieden voor hiv-voorlichting, -tests en -zorg.
  • We trainen zorgprofessionals om hun vooroordelen te laten varen.
  • We ondersteunen activisten die op de barricades staan om anti-lhbti-wetten de wereld uit te krijgen. 
Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie