Amsterdam POP-UP Museum & Youth Art Gallery

Hoe heeft de aidsepidemie de stad Amsterdam beïnvloed? Je ziet het in het pop-up museum.

Aids heeft in Amsterdam littekens nagelaten, net als in vele andere wereldsteden. In het Amsterdam POP-UP Museum krijgen die littekens een gezicht. Te zien is hoe mensen met hiv, samen met gezondheidswerkers, politici en publieke figuren de aidsbestrijding in de stad vorm hebben gegeven. 

Sinds het begin van de epidemie staat de Amsterdamse manier om aids te lijf te gaan bekend als één van de meest succesvolle. De 'Amsterdam Aanpak' heeft veel invloed gehad op gezondheidsbeleid in Nederland en wereldwijd. Desondanks komen er ook in Amsterdam nog altijd mensen met hiv bij en blijven mensen met hiv te maken hebben met stigma. 

Youth Art Gallery

In de Youth Art Gallery is het werk van jonge activisten en kunstenaars van over de hele wereld samengebracht. Samen vertellen zij de verhalen van jonge mensen met hiv. 

 

Het Amsterdam POP-UP Museum en de Youth Art Gallery zijn te vinden in de Global Village in de RAI. 

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie