Hiv-preventie en voorlichting

Jaarlijks komen er 1,3 miljoen mensen met hiv bij. Onnodig. Naast condooms en voorlichting is er nu ook een hiv-preventiepil. En wist je dat mensen die succesvol behandeld worden het virus niet overdragen? Samen met jou zorgen we dat goede preventie sneller beschikbaar wordt. Overal en voor iedereen.

Zo voorkomen wij nieuwe hiv-infecties:

  • We werken met lokale gemeenschappen aan oplossingen, want zij weten precies wat nodig is
  • We geven voorlichting aan zwangere vrouwen zodat hun baby’s zonder hiv geboren worden 
  • We strijden voor een betaalbare hiv-preventiepil voor iedereen
  • We zorgen voor laagdrempelige voorlichting voor jongeren, in de meest afgelegen gebieden, op strategische locaties, via chat, telefoon en steungroepen
  • We versterken de stem van mensen die worden buitengesloten van goede voorlichting en condooms
  • We doorbreken taboes. Bijvoorbeeld met een schoonheidswedstrijd voor jongeren met hiv.
  • We maken vrouwen financieel onafhankelijk zodat ze zich beter kunnen beschermen tegen hiv

 

"Via hun mobiel kunnen jongeren informatie krijgen over onze hiv-testlocaties, maar ook klinieken beoordelen en vragen stellen over seksuele gezondheid."

 

- Wendy (29), Zuid-Afrika

Met voorlichting zorgen we dat moeders met hiv weten hoe ze hun ongeboren kind kunnen beschermen. Door testen en behandelen redden we levens en voorkomen we nieuwe hiv-infecties. En door te strijden tegen uitsluiting, krijgen álle mensen met hiv de zorg waar ze recht op hebben. Dat kunnen we niet zonder jou.

help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie