Angela: "Dat jochie van vier heeft het niet overleefd"

Elke 40 seconden sterft er ergens in de wereld iemand aan de gevolgen van aids. Angela Groothuizen zag in het begin van de aidscrisis om haar heen mensen wegvallen. Als ambassadrice van Aidsfonds weet ze dat de aidsepidemie nog niet voorbij is en nog steeds slachtoffers maakt. Stop de tranen van mensen zoals Angela.

doneer nu

Angela: "Ik was erbij in de jaren 80 toen de eerste mensen omvielen door aids. Het was angstaanjagend. Collega’s, soms vrienden van vrienden. Allemaal mooie jonge mannen in de bloei van hun leven. Het was beangstigend en ik dacht op dat moment dat de wereld zou vergaan."

Schrijnend

Sinds 2009 is Angela ambassadrice van Aidsfonds. Ze bezocht verschillende projecten in Afrika. "Een paar jaar geleden was ik in Ethiopië, op zoek naar ouderloze gezinnen. En in onze zoektocht vonden we ook een gezin dat nog helemaal niet op de agenda stond van alle hulporganisaties. Een 12-jarig meisje was het hoofd van het gezin. En er waren twee kleine kinderen van vier – een tweeling- die ook geïnfecteerd waren. Schattig waren ze. We hebben natuurlijk onmiddellijk gezorgd dat ze verzorgd werden, dat ze medicijnen kregen, dat er moeders waren die voor de kinderen zorgden, dat ze naar school konden, dat ze genoeg eten zouden hebben en dat ze in een veilige omgeving konden opgroeien.

Het jochie van vier heeft het helaas niet overleefd. Zijn zusje wel.Dan ben je vier jaar oud en overleef je het niet. Terwijl het helemaal niet hoeft met de juiste behandeling. Daarom komt Aidsfonds in actie. We zoeken de kinderen op we laten ze testen en als dat nodig is krijgen ze levensreddende medicijnen. Maar voor dit kind van vier is de hulp gewoon te laat gekomen. En dat is schrijnend."

Samen stoppen we de tranen

Angela zag de dodelijke gevolgen van aids, Jacky groeide op zonder haar moeder en Noud verloor de liefde van zijn leven. Wereldwijd verloren miljoenen mensen een geliefde aan aids. En dat gebeurt nog steeds. Iedere 40 seconden weer. Laten we de liefde beschermen en deze tranen nú stoppen. Want levensreddende hiv-medicijnen bestaan. Wij gaan ervoor zorgen dat iedereen die dat nodig heeft ze krijgt. En daar hebben we jouw hulp bij nodig! Of beter gezegd: jouw liefde.

  • je zorgt dat mensen hiv-remmers krijgen
  • dankzij jou is er goede voorlichting over hiv en aids
  • je financiert wetenschappelijk onderzoek naar een hiv- geneesmiddel
  • met jouw hulp blijft aids hoog op de politieke agenda staan

Help mee 

Jij kunt nu helpen met een donatie. Met jouw bijdrage zorg je voor betere voorlichting, hiv-tests, toegang tot medicijnen en onderzoek naar een geneesmiddel. Help je mee? Elke donatie draagt bij aan een wereld zonder aids!

 

help mee

Meer verhalen achter de tranen

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie