Percy (10) leeft met hiv

Dit is Percy. Hij leeft met hiv.  Dat is ontdekt door Margaret, die haar werk als lokale gezondheidswerker kan doen door steun van donateurs zoals u.

1 oktober 2021

"Mijn naam is Percy. Ik ben 10 jaar oud. Ik hou van tekenen, schrijven, wiskunde en voetballen. Ik hoop dat corona snel over is, zodat ik weer naar school kan. Dan kan ik weer leren.  

Geen kracht om te spelen

Aan het begin van de coronatijd is papa zijn werk kwijtgeraakt. Mijn mama heeft ook geen werk, daarom hebben we heel weinig eten. We eten vaak maar één keer per dag. Daardoor heb ik geen kracht om te spelen. Als ik niet gegeten heb, moet ik toch mijn hiv-medicijnen innemen. Dan voel ik me erg slecht. Dan tolt mijn hoofd en kan ik niet eens lopen.

Margaret brengt mij naar de kliniek

Sinds het begin van corona heb ik mijn medicijnen niet meer ingenomen zoals het moest. Een van mijn pillen is er niet meer bij de kliniek. Daarom moet ik nu veel hoesten. Mama is bang om me naar de kliniek te brengen. Ze is zwanger en bang daar corona te krijgen. Ik kan zelf ook niet naar de kliniek lopen, omdat ik me te slap voel. Nu heeft mijn mama met Margaret afgesproken dat zij me elke maand naar de kliniek brengt. Zij brengt ook mama’s hiv-medicijnen mee, en eten.”

Samen maken we het mogelijk

Hoe mooi zou het zijn als Percy nooit meer hiv-medicijnen hoeft te slikken? Steunt u dit onderzoek naar genezing? Samen maken we het mogelijk!

 

help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie