Ik droom van de dag dat er een geneesmiddel is

Toen Judy (48) uit Zuid-Afrika hoorde dat ze hiv-positief is, kwam dat als een mokerslag binnen. Ze verloor haar jongere zus aan de gevolgen van aids. En nu was het maar de vraag of ze zelf de vijftig zou halen.

De nalatenschap van Marnix Kappers

De Nederlandse acteur Marnix Kappers overleed in 2016. Zijn wens was om na zijn dood iets te beteken voor de wereld. Daarom nam hij Aidsfonds op in zijn testament. Zijn zus Annelies Kappers was executeur van zijn nalatenschap en vertelt waarom Marnix Kappers zo betrokken was bij de aidsbestrijding.

Joep Lange’s combinatietherapie redde miljoenen levens

De Nederlandse aidsonderzoeker Joep Lange opperde al in 1984 om hiv te bestrijden met meerdere medicijnen tegelijk. Hij werd voor gek verklaard en bekogeld met tomaten. Aidsfonds financierde zijn onderzoek. In 1996, werd zijn combinatietherapie een feit.

"Ik schaamde me voor mijn reactie"

Tandarts Reza Farsi (33) schrok van zijn eigen reactie toen hij hoorde dat zijn patiënt hiv had. Hij vertelde ons waarom en wat dat voor gevolg had.

'Ik was nog maar veertien, ik kon de hiv niet accepteren'

Wat een mooie vrouw, dacht Kevin (27) toen hij Kasfia (25) voor het eerst zag. Dat was tijdens een bijeenkomst voor mensen met hiv. Jarenlang worstelden ze met hun hiv-status. Inmiddels begeleiden ze zelf mensen met hiv. Samen hebben ze een dochtertje, Shamma. Zij is gelukkig zonder hiv is geboren.

Sinkenesh kan weer voor haar dochter zorgen

Wat als je niet naar buiten durft omdat je er zo ziek uitziet? Voor de Ethiopische Sinkenesh (35) was haar hiv-status de reden om haar buurt te ontvluchten. Ze komt terecht in een arme wijk. Geluk bij een ongeluk: dankzij Aidsfonds loopt in deze buurt een speciaal wijkproject voor vrouwen zoals zij.

René Klijn gaf aids in Nederland een gezicht

Op 5 september 1993, overleed René Klijn (30). Iedereen die hem zag optreden bij De Schreeuw van de Leeuw in 1992 zal hem nooit vergeten. René's openheid gaf een gezicht aan aids in ons land.

“Homo met hiv in Oekraïne? Dat is leven in angst.”

Homo’s met hiv hebben het niet makkelijk in Oekraïne. In support groups geven ze elkaar steun en tips, vertelt Dima (21).

Valeria en Elena

Alle liefdes zijn bijzonder en het waard om te beschermen. Ook de liefde van Elena voor haar dochter Valeria in Oekraïne. Dat Valeria hiv heeft, daar voelt Elena zich schuldig over.

Op een dag gaan we trouwen

Talent en Martin zijn elkaars grote liefde. Maar in Zimbabwe moeten de mannen hun relatie angstvallig geheim houden. Ook over hun hiv-status vertellen ze niets aan de buitenwereld. Bang als ze zijn voor geweld, afwijzing en discriminatie.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie