"Wij jongeren moeten de epidemie te stoppen"

09 August 2018

Nicholas uit Oeganda is een van de initiatiefnemers van de miss- en misterverkiezing voor Oegandese jongeren die leven met hiv. De wedstrijd wordt jaarlijks in het land georganiseerd om stigma en discriminatie van mensen met hiv  tegen te gaan.

Op een dag gaan we trouwen

26 July 2018

Talent en Martin zijn elkaars grote liefde. Maar in Zimbabwe moeten de mannen hun relatie angstvallig geheim houden. Ook over hun hiv-status vertellen ze niets aan de buitenwereld. Bang als ze zijn voor geweld, afwijzing en discriminatie.

Maria: Wat als de hiv-remmers ineens niet beschikbaar zijn?

09 July 2018

Maria (35) uit Rusland hoorde op haar 19e dat je hiv had. Dokters vertelde haar dat ze nog maar een paar jaar te leven had. Gelukkig kreeg Maria medicijnen en heeft ze zoon die zonder hiv geboren werd. Maar wat als Maria ineens geen medicijnen meer kan krijgen?

“Behandeling was voor mij niet nodig, kreeg ik te horen”

29 June 2018

Yuri (26): “Ik ben homoseksueel. Dat vertellen, en dan dat je ook nog hiv-positief bent, is erg moeilijk in Rusland. Voordat ik de diagnose kreeg, had ik een paar goede vrienden. Nadat ik ze verteld had dat ik hiv heb, verdwenen ze uit mijn leven."

Bonita: “Ik wil graag advocaat worden. De beste advocaat met hiv”

25 June 2018

Bonita (14) uit Oeganda heeft al sinds haar geboorte hiv. Haar ouders overleden toen ze nog heel klein was. Gelukkig nam haar tante haar in huis. Bonita droomt ervan advocaat te worden. "Dan kan ik mensen helpen die niet voor zichzelf kunnen opkomen."

Vier dingen die Poetin je niet vertelt over Rusland

15 June 2018

Aids bestaat niet volgens 'experts' op de Russische tv. Sasha uit Rusland leeft met hiv en vecht al jaren voor medicatie en gelijke behandeling van mensen met hiv in Rusland. In deze video vertelt de aidsactiviste waarom de aidsepidemie er zo uit de hand loopt.

Noud: De Nalatenschap van Michael

04 June 2018

Michael woonde in een flatje in de Jordaan, in de buurt van Aidsfonds. Als ik tijd had, ging ik bij hem langs om een kopje thee te drinken en wat herinneringen te delen. Het was een geestig, intelligent, bedachtzaam en bereisd man. Onlangs kreeg ik een telefoontje dat het niet goed ging met Michael.

Maria verloor haar broer Daan aan aids

18 May 2018

Maria Manuputty is donateur van Aidsfonds geworden nadat haar broer Daan overleed aan de gevolgen van aids. Het is dit jaar 30 jaar geleden dan Daan op 35-jarige leeftijd overleed. Na zijn dood is Maria door heel het land voorlichting gaan geven over hiv en aids.

Samantha: "Schoolkinderen schreven op de wc-muur dat ik hiv had"

07 May 2018

"Mijn moeder is aan aids overleden. Ik praat nog steeds elke avond tegen haar. Zo is ze toch nog een beetje bij me.” Aldus Samantha (18) uit Oeganda

Yudayah uit Oeganda

04 May 2018

Yudayah moet uren lopen naar de kliniek, maar heeft geen keus: "Als ik doodga, wie zorgt er dan voor mijn kinderen?"

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie