Op weg naar een wereld zonder aids

Verhalen

De verhalen van aidsbestrijders en de mensen die we helpen. 

Zusjes Tafi en Tina

De moeder van Tafi ontdekte pas tijdens de zwangerschap van haar zusje Tina dat ze hiv had. Tafi, die vaak doodziek was, bleek ook hiv te hebben. Gelukkig kregen moeder en dochter snel hiv-remmers. Tina werd gezond geboren en Tafi is niet meer ziek.

Maria en haar zoontje Gleb

Maria (35) uit Rusland hoorde op haar 19e dat ze hiv had. Dokters vertelden haar dat ze nog maar een paar jaar te leven had. Gelukkig kreeg Maria medicijnen en werd haar zoon zonder hiv geboren. Maar wat als Maria ineens geen medicijnen meer kan krijgen?

Igor en Sacha

Alle liefdes zijn bijzonder en het waard om te beschermen. Ook de liefde van Igor voor zijn dochter Sacha in Oekraïne. Igor en zijn vrouw Nathalia hebben allebei hiv en zijn afhankelijk van medicijnen om gezond te blijven.

Julius en Jeremiah

Alle liefdes zijn bijzonder en het waard om te beschermen tegen de gevolgen van hiv en aids. Zoals ook de liefde van Julius en Jeremiah in Oeganda. Dat is daar niet makkelijk als homostel.

Emma en Jane

Alle liefdes zijn bijzonder en het waard om te beschermen. Helaas worden veel liefdes bedreigd door de gevolgen van hiv en aids. Ook de liefde van Emma voor haar dochtertje Jane in Oeganda. Lees hun verhaal.

Elena en Valeria

Alle liefdes zijn bijzonder en het waard om te beschermen. Ook de liefde van Elena voor haar dochter Valeria in Oekraïne. Dat Valeria hiv heeft, daar voelt Elena zich schuldig over.

Cathy (17), rolmodel voor kinderen met hiv

Cathy uit Oeganda: “Ik was zeven en snapte er niks van. Ik dacht dat God niet van me hield. Ik had geen moeder, geen vader en ik moest pillen slikken.”

Hiv in Rusland

"Het grootste probleem in Rusland is dat maar 36% van alle mensen met hiv hiv-remmers krijgt.” Tatyana (39) werkt voor ITCP Rusland en beschrijft de situatie in Rusland voor mensen met hiv.

“In mijn beleving was aids een ziekte voor junkies”

Alle liefdes zijn bijzonder en het waard om te beschermen. Ook de liefde van Alexander en zijn vriend Sasha in Rusland. Alexander heeft hiv, samen met Sasha informeert hij anderen over hiv.

Ik droom van de dag dat er een geneesmiddel is

Toen Judy (48) uit Zuid-Afrika hoorde dat ze hiv-positief is, kwam dat als een mokerslag binnen. Ze verloor haar jongere zus aan de gevolgen van aids. En nu was het maar de vraag of ze zelf de vijftig zou halen.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie