Atika weet niet of ze nog medicijnen kan krijgen

Door corona hebben veel mensen met hiv niet met één, maar met twee epidemieën te maken. Ook de Indonesische Atika. Met jouw steun kunnen  we ervoor zorgen dat mensen zoals Atika hun levensreddende medicijnen krijgen. Geef om Atika en andere mensen zoals zij. Zij hebben jouw hulp heel hard nodig. Juist nu.

help mee

Man en kinderen verloren

De Indonesische Atika ontdekte dat ze hiv had toen haar man ziek werd en overleed. Ze wist niets over hiv en ook in het ziekenhuis kreeg ze verder geen hulp. Bovendien wist Atika niet dat moeders hiv kunnen overdragen op hun kinderen. De schok was groot toen haar oudste zoon Hendri ziek werd en ook hiv bleek te hebben. Hij was twintig toen hij overleed aan de gevolgen van aids. Na dit enorme verlies werd Atika's hart opnieuw gebroken. Haar dochter Indah werd ernstig ziek opgenomen in het ziekenhuis. Ze werd niet meer beter. Indah werd slechts dertien jaar. 

Door onwetendheid, het stigma waar mensen met hiv mee te maken hebben en slechte hiv-zorg verloor Atika haar man en haar twee kinderen. Het verdriet om haar kinderen is enorm.  Atika: "Ik hoop dat andere moeders niet hun kinderen verliezen en wel goede gezondheidszorg krijgen."

Nieuwe liefde

Na het overlijden van haar man werden Atika en haar kinderen verstoten door zijn familie. Inmiddels heeft Atika een nieuwe liefde gevonden. "Na alles wat ik heb meegemaakt dacht ik niet dat iemand nog van mij kon houden", aldus Atika. Zij en haar man Hadi vormen nu een gezin samen met haar twee andere kinderen uit haar eerste huwelijk. Atika, die voorheen was regelmatig ziek, is dankzij levensreddende medicijnen nu gezond. 

Met jouw steun kunnen we zorgen dat mensen zoals Atika hun levensreddende medicijnen krijgen. Help je mee?

doneer nu

Te weinig medicijnen

Atika is afhankelijk van haar levensreddende hiv-medicijnen. Sinds de opkomst van corona hebben mensen met hiv zoals Atika ineens te maken met twee epidemieën. Het zorgt ervoor dat ook mensen die op behandeling zijn ineens in onzekerheid leven. De productie van hiv-medicijnen ligt door de crisis gedeeltelijk stil en loopt daardoor vertraging op. Hierdoor stijgen de prijzen van medicijnen ook nog eens. In landen als Indonesië ontstaat hierdoor een tekort aan hiv-remmers. Atika weet daarom niet hoe lang zij nog haar pillen kan krijgen.

Zo redden we mensenlevens

Met de steun van onze donateurs doen we er alles aan om mensen met hiv te helpen. We zorgen: 

  • Dat iederéén levensreddende medicijnen krijgt. Ook nu.
  • Dat zoveel mogelijk mensen worden getest op hiv.
  • Dat gezinnen die door de coronacrisis zonder medicijnen en eten zitten noodhulp krijgen. 
  • Voor goede voorlichting over hiv en aids.
  • Dat hiv-medicijnen betaalbaar blijven en beschikbaar zijn worden voor iedereen.
  • Dat onderzoekers kunnen werken aan een geneesmiddel om hiv te genezen.

Jouw steun is onmisbaar

Om mensen met hiv te kunnen helpen is jouw hulp hard nodig. Met jouw bijdrage kunnen we mensenlevens redden. Help je mee met een donatie? 

Stop aids. Juist nu.

Geef om Atika en andere mensen zoals zij. Zij hebben jouw hulp nu harder nodig dan ooit. Elk bedrag is welkom. Help je mee? 

 

ja, ik help mee

Geraakt door twee epidemieën

Gina: "Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder én zijn vader"

Rumbi en Chido hebben niet genoeg te eten

Corona en aids: een levensgevaarlijke combinatie

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie