Gina: "Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder en zijn vader"

De corona-crisis raakt ons allemaal. Maar miljoenen mensen met hiv worden nu door twee epidemieën getroffen. Zoals Gina (24), een jonge moeder uit Oeganda. Door de corona-crisis kan Gina niet naar de kliniek voor haar hiv-remmers. Gina is ontzettend bang dat ze straks niet meer voor haar zoontje kan zorgen. 

11 juni 2020

Geen vervoer = geen hiv-medicijnen

Omdat al het openbaar vervoer vanwege de crisis door de overheid werd stilgelegd, kan Gina niet meer naar de kliniek voor haar levensreddende hiv-remmers. "Sinds de crisis is het moeilijk voor me om mijn hiv-medicijnen te blijven slikken. Er is geen openbaar vervoer meer naar de kliniek en het is te ver om te lopen. Ik vraag me af hoe lang de lockdown nog gaat duren. Ik ben zo bang dat mijn immuunsysteem volledig verzwakt als ik niet dagelijks mijn medicijnen neem. Mijn angst is dat ik aids krijg. Wat gebeurt er dan met mijn kind? Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder en zijn vader."

Accepteer a.j.b. de Advertentie en social media cookies om inhoud van Youtube te bekijken.Wijzig voorkeuren

Met jouw steun kunnen we mensen als Gina voorzien hiv-medicijnen en voedsel voor haar en haar zoontje. Help mee.

doneer nu

Zonder eten werken medicijnen niet goed

Behalve hiv-remmers, is het voor Gina ook moeilijk om aan eten te komen. Ze zit sinds de corona-crisis zonder werk. Hierdoor heeft ze geen inkomen meer om genoeg voedsel te kopen voor haar en haar zoontje. Het beetje eten dat ze heeft geeft ze aan hem."Hij is nog zo jong, hij mag niet verhongeren". 

Goede voeding is juist heel belangrijk voor mensen met hiv. Het zorgt er namelijk voor dat de hiv-medicijnen goed werken. 

500.000 extra doden

Gina is één van de vele personen die ineens oog in oog is komen te staan met niet één, maar twee epidemieën. De problemen van Gina gelden niet alleen voor mensen met hiv in Oeganda. We krijgen ook zorgwekkende signalen uit andere landen, zoals Kenia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Volgens UNAIDS zal de corona-crisis resulteren in een half miljoen extra doden door aids. Dat mogen we niet laten gebeuren! 

Samen kunnen we mensen zoals Gina helpen

Aidsfonds heeft een corona noodfonds opgezet voor mensen met hiv die door de corona-crisis in de problemen zijn gekomen. Zo kreeg Gina via het noodfonds toch haar hiv-medicijnen en een voedselpakket. Met jouw donatie aan het noodfonds kunnen we meer mensen zoals Gina helpen. Met jouw steun:

  • kunnen we hiv-remmers per (motor)fiets bij mensen thuis bezorgen;
  • krijgen kinderen met hiv en hun families voedselpakketten;
  • en kunnen dankzij mondkapjes en andere beschermmiddelen onze lokale zorgmedewerkers mensen met hiv blijven helpen

Help jij mee?

Help mee

Jij kunt nu helpen met een donatie. Daarmee zorgen we dat de mensen die nu dubbel zo hard getroffen worden, zorg, medicijnen en voedsel krijgen. En beschermen we de rechten van kwetsbare mensen.

 

help mee

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie