Gina: "Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder en zijn vader"

Door corona hebben veel mensen met hiv niet met één, maar met twee epidemieën te maken. Ook de jonge moeder Gina (24) in Oeganda. Met jouw hulp zorgen we dat mensen zoals Gina levensreddende hiv-medicijnen thuisbezorgd krijgen. Zij hebben jouw hulp heel hard nodig. Juist nu.

help mee

Geen vervoer = geen hiv-medicijnen

Door de coronacrisis kan Gina niet meer naar de kliniek, die tientallen kilometers verderop ligt, voor haar hiv-remmers. In het begin van de lockdown werd het openbaar vervoer in het land stilgelegd. Het was daardoor onmogelijk voor Gina om naar de kliniek te gaan om haar levensreddende hiv-remmers op te halen. 

Maar zelfs nu het openbaar vervoer weer op gang komt is Gina nog steeds niet uit de problemen. Bussen mogen vanwege de astandsregels nog maar enkele passagiers vervoeren. Hierdoor zijn de prijzen enorm gestegen en soms wel verviervoudigd. Net als Gina kunnen veel mensen dat simpelweg niet betalen.


"Mijn angst is dat ik aids krijg"

Gina: "Sinds de crisis is het moeilijk voor me om mijn hiv-medicijnen te blijven slikken. Het is te ver om te lopen. Ik vraag me af hoe lang de lockdown nog gaat duren. Ik ben zo bang dat mijn immuunsysteem volledig verzwakt als ik niet dagelijks mijn medicijnen neem. Mijn angst is dat ik aids krijg. Wat gebeurt er dan met mijn kind? Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder en zijn vader."

Met jouw steun kunnen we mensen als Gina voorzien hiv-medicijnen en voedsel voor haar en haar zoontje. Help mee.

doneer nu

Zonder eten werken medicijnen niet goed

Behalve hiv-remmers, is het voor Gina ook moeilijk om aan eten te komen. Ze zit sinds de corona-crisis zonder werk. Hierdoor heeft ze geen inkomen meer om genoeg voedsel te kopen voor haar en haar zoontje. Het beetje eten dat ze heeft geeft ze aan hem."Hij is nog zo jong, hij mag niet verhongeren". 

Goede voeding is juist heel belangrijk voor mensen met hiv. Het zorgt er namelijk voor dat de hiv-medicijnen goed werken. 

Zo redden we mensenlevens

Met de steun van onze donateurs doen we er alles aan om mensen met hiv te helpen. We helpen wereldwijd met voorlichting, testen & behandeling en onderzoek. We strijden tegen uitsluiting, voorkomen nieuwe hiv-infecties en redden zo levens van mensen met hiv. We zorgen: 

  • Dat iederéén levensreddende medicijnen krijgt. Ook nu.
  • Dat zoveel mogelijk mensen worden getest op hiv.
  • Dat gezinnen die zonder medicijnen en eten zitten Corona-noodhulp krijgen. Voor noodhulp aan families tijdens de coronacrises in de vorm van medicijnen en voedselpakketten.
  • Voor goede voorlichting over hiv en aids.
  • Dat hiv-medicijnen betaalbaar blijven en beschikbaar zijn worden voor iedereen.
  • Dat onderzoekers kunnen werken aan een geneesmiddel voor om hiv te genezen.

Jouw steun is onmisbaar

Om mensen met hiv te kunnen helpen is jouw hulp hard nodig. Met jouw bijdrage kunnen we mensenlevens redden. Help mee en doe een gift. 

Stop aids. Juist nu.

Geef om Gina en andere mensen zoals zij. Zij hebben jouw hulp nu harder nodig dan ooit. Elk bedrag is welkom. Help je mee? 

 

ja, ik help mee

Geraakt door twee epidemieën

Atika weet niet of ze nog medicijnen kan krijgen

Rumbi en Chido hebben niet genoeg eten

Corona en aids: een levensgevaarlijke combinatie

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie