Rumbi en Chido hebben niet genoeg te eten

Door corona hebben veel mensen met hiv niet met één, maar met twee epidemieën te maken. Ook de kleine Rumbi en haar broertje Chido in Zimbabwe. Met jouw steun kunnen we voedselpakketten brengen naar kinderen zoals Rumbi en Chido. Zij hebben jouw hulp heel hard nodig. Juist nu.

help mee

Een positieve test

Rumbi (9) woont samen met haar broertje Chido (6) bij haar opa en oma in Zimbabwe. De moeder van Rumbi en Chido had hiv en kon niet meer voor haar kinderen zorgen. Ze stierf kort nadat ze hen bij opa en oma had gebracht. Ze was pas 25. De vader van Rumbi en Chido was al eerder overleden.

Chido werd niet lang daarna ziek en bleek net als zijn moeder hiv te hebben. Alle zorgen en aandacht waren op hem gericht. Tot dat onze gezondheidswerker Erica het gezin bezocht en Rumbi zag. Rumbi bleek wel erg klein voor haar leeftijd. Ter plaatse werd er een hiv-test afgenomen. Rumbi blijkt ook hiv te hebben.

Rumbi (9) wordt getest op hiv door een gezondheidsmedewerker van Aidsfonds Rumbi (9) wordt getest op hiv door een gezondheidsmedewerker van Aidsfonds

Met jouw steun kunnen we kinderen Rumbi en Chido hiv-medicijnen en eten geven. Help je mee?

ja, ik help mee

Zonder eten werken de medicijnen niet goed

Dankzij onze lokale heldin Erica werd Rumbi getest en meteen doorverwezen naar de kliniek. Rumbi krijgt net als haar broertje hiv-remmers om gezond te blijven. Het gezin kan hun leven weer oppakken. Maar dan breekt de coronacrisis uit en hebben ze ineens te maken met twee epidemieën. Opa en oma kunnen nu niet meer werken. Zonder inkomen is er geen geld meer om voedsel te kopen. Goede voeding is juist enorm belangrijk voor de kinderen, zonder eten werken hun medicijnen niet goed en zijn de pillen maar moeilijk te verteren. 

Zo redden we mensenlevens

Met de steun van onze donateurs doen we er alles aan om wereldwijd mensen met hiv te helpen. We helpen wereldwijd met voorlichting, testen & behandeling en onderzoek. We strijden tegen uitsluiting, voorkomen nieuwe hiv-infecties en redden zo levens van mensen met hiv. We zorgen: 

  • Dat iederéén levensreddende medicijnen krijgt. Ook nu.
  • Dat zoveel mogelijk mensen worden getest op hiv.
  • Dat gezinnen die zonder medicijnen en eten zitten Corona-noodhulp krijgen. Voor noodhulp aan families tijdens de coronacrises in de vorm van medicijnen en voedselpakketten.
  • Voor goede voorlichting over hiv en aids.
  • Dat hiv-medicijnen betaalbaar blijven en beschikbaar zijn worden voor iedereen.
  • Dat onderzoekers kunnen werken aan een geneesmiddel voor om hiv te genezen.

Jouw steun is onmisbaar

Om mensen met hiv te kunnen helpen is jouw hulp hard nodig. Met jouw bijdrage kunnen we mensenlevens redden. Help je mee met een donatie? 

Stop aids. Juist nu.

Geef om Rumbi en andere mensen zoals zij. Zij hebben jouw hulp nu harder nodig dan ooit. Elk bedrag is welkom. Help je mee? 

 

ja, ik help mee

Atika weet niet of ze nog medicijnen kan krijgen

Gina: "Ik ben alles wat hij heeft. Zijn moeder en zijn vader"

Corona en aids: een levensgevaarlijke combinatie

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie