Dank voor je steun in 2022!  

Daarmee hielp je mensen over de hele wereld. Mede dankzij jou konden we levensreddende zorg geven en grote successen boeken. Lees meer over de hoogtepunten.

Begin je jaar goed met de Aidsfonds-“Uit liefde voor alle liefdes” playlist. Inspirerende, hoopvolle én liefdevolle nummers, gekozen dóór en vóór mensen die ons doel een warm hart toedragen. 
Lees hieronder wat deze nummers voor onze aidsbestrijders betekenen.

 

Lift me up - Rihanna

 

Jerop Limo

Geeft leiding aan jongerenprojecten in Kenia

 

"Dit is een van favoriete liedjes waar ik naar luister tijdens mijn gelukkige en donkere momenten. Dit geeft me hoop en motiveert me om te blijven pushen. Muziek die me herinnert aan verschillende periodes en mensen in mijn leven."

Everybody needs somebody - Blues Brothers

 

Dr. Casper Rokx

Hiv-onderzoeker bij Erasmus UMC

 

"Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er nauwelijks een beter nummer denkbaar is om je bruiloft te vieren en de hele nacht op te dansen."

For My Hand - Burna Boy & Ed Sheeran

 

Joyce Ouma

werkt aan betere hiv-zorg voor jongeren in Kenia

Whenever I'm broken, you make me feel whole / Whenever I'm lonely, you're there for my soul / Wherever you are girl, that's where I call my home / Whenever you doubt it, I'll be lettin' you know 

"Het refrein van dit nummer is geweldig! Het beschrijft de liefdestaal van dankbaarheid en dienstbaarheid. Dat is de taal die ik spreek en hoe ik wil dat de wereld mij behandelt."

The First Time Ever I Saw Your Face - Roberta Flack

 

Angela Groothuizen

Ambassadrice Aidsfonds 

 

"De liefde. Dit lied zegt het allemaal."

In My Life - The Beatles 

 

dr. Shringar Rao

Hiv-onderzoeker, Erasmus MC 

 

"Voor mijn studie en carrière ben ik naar verschillende steden en landen verhuisd. Onderweg heb ik veel geweldige mensen ontmoet. Dit nummer doet me denken aan al deze mensen, ik ben dankbaar dat ze een deel van mijn leven zijn geweest: In my life, I have loved them all’."

Xini Xiku Klupaku - Mingas

Arsenio Paulo Manjate

Projectleider kinderproject Mozambique

 

"Het stigma rond hiv is dodelijk. De titel van dit lied betekent 'Waar maak je je zorgen over in het leven?'. Mingas, een heel populaire zangeres in Mozambique, zingt over het belang van praten over je hiv-status."

Don’t StopFleetwood Mac  

 

Dewald Heath & team 

Project voor kinderen met hiv in Zuid-Afrika 

 

"Het lied herinnert ons eraan om een positieve kijk op de toekomst te behouden, ongeacht de ontberingen waarmee de mensen van wie we houden nu worden geconfronteerd. We zijn hoopvol dat er een mooiere toekomst in het verschiet ligt."

Can you feel te love tonight - Elton John 

 

Prof. dr. Peter Reiss

Hiv-onderzoeker, Amsterdam UMC

 

"Dit nummer van Elton John staat voor mij symbool voor al zijn bijdragen om een aids-vrije wereld te realiseren. Het is voor mij gelinkt aan het Afrikaanse continent dat het zwaarst getroffen wordt door de hiv-epidemie èn aan de liefde voor het leven."

Man in The Mirror - Michael Jackson 

 

Ferry Norila 

Projectmedewerker Indonesië

 

"We hoeven alleen maar in de spiegel te kijken om iets te veranderen. Vraag jezelf af: wil je de wereld ten goede veranderen of niet?"

Nuevo día - Lole y Manuel 

 

Reina Foppen

Voorzitter Hiv Vereniging

 

"Toen ik eind jaren 80 bij mijn partner in Spanje woonde draaiden we deze muziek heel vaak, thuis, of in de auto, een lelijke eend. We leefden bij de dag, nadat mijn vriend en ik beiden de diagnose hiv hadden gekregen. Mijn partner overleed in 1990, aan de gevolgen van hiv. Hij was 34 jaar oud. Ik was 26 en weduweIn dit lied zingt Lole over de terugkerende strijd tussen dag en nacht, tussen de duisternis en het licht. Steeds wint de zon het van de maan en breekt een nieuwe dag aan. Dit was ons lijflied, omdat het de rauwe passie voor het leven heel goed uitdrukt."

Foto: Linelle Deunk

Happy - Pharrell Williams

 

Adam Castillejo

London Patient - genezen van hiv door stamceltransplantatie

 

"Dit nummer gaf me kracht tijdens mijn moeilijkste periode en hielp me om positief in het leven te staan"

не питай - Okean Elzy

Anastasiia Pichkurenko

Projectmedewerker Oekraïne 

 

"Dit nummer is belangrijk voor mij omdat het een Oekraïens lied is (vóór de invasie was 70% van de liedjes Russischtalig). Daarnaast is het vooral nu van betekenis omdat het gaat over twee mensen die van elkaar houden maar niet samen kunnen zijn. Dit is helaas de realiteit voor duizenden Oekraïense gezinnen die gescheiden zijn door de oorlog."

Love Is Magic - John Grant 

 

Marc - de Düsseldorf Patient

Genezen van hiv door beenmergtransplantatie 

 

"Wat ik mooi vind aan de liedjes van John zijn de synthesizergeluiden, zijn warme stem en de onconventionele teksten - zo creëert John oorwurmen. En ik bewonder zijn openheid over zijn hiv-infectie."

Foto: Marjolein Annegard

Feeling good - Muse 

 

Anne van de Laar

Spreekt over leven met hiv

 

"Ik kies voor Feeling Good, maar dan de versie van Muse. Dat lied vertaalt voor mij heel duidelijk het besef dat ik kreeg nadat ik hiv had opgelopen. Het leven is kostbaar, ben er zuinig op, maar vooral: Geniet! Voordat ik hiv kreeg, stond ik niet zo stil bij de waarde van het leven. Maar als je dan geconfronteerd wordt met dat het leven ook zo voorbij kan zijn, ga je het pas echt op waarde schatten."

Stand Strong - Davido, Sunday Service Choir

 

Godpower Omoregie & team

Kinderproject Nigeria

 

"Dit lied inspireert ons om sterk te zijn ​​in moeilijke tijden en om altijd voor vrede, liefde en eenheid te staan, ongeacht de omstandigheden."

This is Me - Keala Settle

 

Loiza Lamers

Ambassadrice Aidsfonds

 

"Het probleem van de epidemie is niet dat er geen medicijnen zijn, maar dat er ongelijkheid is. Mensen sterven aan de gevolgen van aids door politieke keuzes, door stigma, door armoede, door niet mogen zijn wie je bent. Tegen ongelijkheid vecht ik al sinds mijn zevende, dus de aidsbestrijding is ook mijn gevecht."

Bedankt voor jouw steun

Met jouw support behaalden we in 2022 prachtige resultaten over de hele wereld.

Met jouw steun zetten we ook in 2023 weer alles op alles voor het einde van aids en het beschermen van alle liefdes ❤
We wensen je een mooi en gezond jaar!

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie