Niemand uitgesloten van hiv-zorg

Geboren in het verkeerde land, als vrouw, of als man die van een andere man houdt. Het zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat één op de drie mensen met hiv geen medicijnen en zorg krijgen. Samen strijden we tegen uitsluiting, zodat niemand meer een geliefde verliest door een dood die voorkomen had kunnen worden. 

Zo strijden we tegen uitsluiting:

  • We trainen medisch personeel zodat homomannen de zorg krijgen die ze nodig hebben
  • We vechten patenten aan die zorgen voor onbetaalbare hiv-medicijnen
  • We steunen activisten in hun strijdt voor gelijke rechten en goede gezondheidszorg voor lhbt'ers 
  • We creëren hiv-testlocaties op strategische plekken zoals kerken en taxistandplaatsen
  • We maken vrouwen economisch zelfstandig dankzij spaargroepen
  • We ontwikkelen online platformen om homomannen en jongeren te bereiken met voorlichting en informatie over hiv en aids

help mee

“Homoseksuelen krijgen in Zimbabwe niet de zorg die ze nodig hebben. Alleen als je je voordoet als hetero krijg je zorg."

- Adashe, Zimbabwe

 

lees zijn verhaal

Eén op de drie mensen met hiv krijgt geen medicijnen en zorg. Door stigma, discriminatie en uitsluiting. Wij vinden dat iedereen recht heeft op goede zorg en medicatie. Jij toch ook?

 

help mee

 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie