AFEW Culture Initiative

23 t/m 27 juli

Kunstenaars uit Oost-Europa en Centraal-Azië tonen hun visie op hiv en aids.

 

Het AFEW Culture Initiative is gericht op het creëren van een verbinding, een beter begrip en een versterkte dialoog tussen landen in het 'Westen' en de Oost-Europese en Centraal- Aziatische regio door middel van kunst en cultuur. 

Het centrale element van het AFEW Culture Initiative is het Artist in Residence (AiR) programma, waarbij drie kunstenaars uit de EECA regio voor een periode van drie maanden in Nederland verblijven. De kunstenaars zijn 'ontheemd' en werken buiten de traditionele studio, galerie of museum context.

De kunstenaars in residentie zijn Hanna Zubkova (Minsk, Wit-Rusland), een multimedia- en performancekunstenaar die zich richt op sekswerk; Hassan Kurbanbaev (Tasjkent, Oezbekistan), fotograaf, videograaf en radio programmeur die zich richt op mensen die drugs gebruiken en Ilya Fedotov-Fedorov (Moskou, Rusland). Zij worden vergezeld door de Arnhemse kunstenaar Lado Darakhvelidze (Kutaisi, Georgië), Gohar Smoyan (Gyumri, Armenië) en Slavs and Tatars (Berlijn, Duitsland), die hun werk tegelijkertijd met de AiR's zullen presenteren.

De kunstenaars presenteren hun werk in de Global Village

 

Meer informatie

Praktische informatie:

Gratis toegang

Voor de RAI:

Stand 902

Gohar: “Transparent Dining: An Evolving Museum of Life Experiences, Social Commentary and Culinary Gatherings by and for Women Affected by HIV/AIDS in the EECA Region”

In de Global Village (hal 5 van de RAI):

Stands 823 and 812

Ilya, Hassan, Hanna:  “Putting on a different lens: Sex work, harm reduction and medical research in the Netherlands viewed through an artistic Eastern European and Central Asian lens”

Gang tussen Europa Hal en Holland Hal

Lado: The Walking History Corridor: Visualising the Mythologies of HIV/AIDS, the Caucasus and Beyond.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie