De Rainbow Ride haalt meer dan 80.000 euro op voor de hiv- en aidsbestrijding

Afgelopen zaterdag trotseerden zo'n 250 fietsers 50, 100 of zelfs 200 kilometer tijdens de allereerste editie van de Rainbow Ride. Samen haalden ze met jouw steun meer dan 80.000 euro op voor een inclusieve wereld, een wereld zonder hiv en aids. Een geweldig bedrag!

17 juni 2024

Om zeven uur 's ochtends stonden de eerste sportievelingen al klaar. In het begin nog wel met een regenbui hier en daar, maar dat hield hen niet tegen: gedurende de ochtend volgden tientallen 'waves' met daarin zowel individuen als (bedrijven)teams die verschillende afstanden aflegden. Sommige fietsers vertrokken in een heus wielertenue op een racefiets, anderen weer in vrijetijdskleding op een stadsfiets. Het kon en mocht allemaal bij de Rainbow Ride.

Onder de fietsers bevond zich onder andere oud-minister én wielerliefhebber Ferd Grapperhaus: "Wij hebben hier het geld voor de medicijnen. Ik vind dat we iedereen moeten helpen!" Hij heeft gelijk: wereldwijd zijn er 9,2 miljoen mensen die nog wachten op hiv-medicijnen. Medicijnen die er al lang zijn, maar niet iedereen krijgt. Het gevolg? Elke minuut sterft er iemand aan de gevolgen van aids. 

Route en rustpunten

Voor alle afstanden was er een prachtige route. Hoogtepunten waren de regenboogpaden in Utrecht, Houten en Zeist, het bezoekje aan het hiv/aids-monument bij het centraal station in Amsterdam en uiteraard het homomonument aan de Keizersgracht. Tijdens de routes pauzeerden de fietsers bij rustpunten, waar ze door vrijwilligers werden onthaald en bijtankten voor de rest van de tocht. 

Festivalprogramma 

Vanaf 15:00 uur stroomden de eerste fietsers weer binnen in het Vondelpark. "Heel moe, maar ik ben voldaan. We hebben het gehaald!" aldus Madame Frédérique, één van de deelnemers voor de 50 kilometer.

Het finishmoment was niet het einde van het programma, verre van zelfs: het openluchttheater in het park werd gevuld met kleurrijke optredens van Keta Minaj, My Little Puny, Ruben Tarmidi, Raffaëla Paton en The Kameleon. Het programma werd aan elkaar gepraat door cabaretier en theatermaker Collin Edson en Miss International Queen Solange Dekker.

Mark Vermeulen (directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland) en Loiza Lamers (ambassadeur) tijdens het eerste chequemoment Mark Vermeulen (directeur Aidsfonds-Soa Aids Nederland) en Loiza Lamers (ambassadeur) tijdens het eerste chequemoment

Ingezamelde bedrag

Tijdens het allereerste chequemoment van Mark Vermeulen (directeur Aidsfonds) en ambassadeur Loiza Lamers stond de teller op iets meer dan 78.000 euro, maar in de dagen daarna liep dit bedrag op tot meer dan 80.000 euro. Dat is geweldig nieuws! Met dit bedrag hebben we, dankzij alle deelnemers en de sponsoren, weer een belangrijke stap gezet naar een wereld zonder hiv en aids. 

Tweede editie in 2025

Smaakt dit naar meer? Snappen we! Daarom hebben we goed nieuws: de voorinschrijvingen voor de Rainbow Ride op 14 juni 2025 zijn nú al geopend. Meld je alvast aan en houd de website in de gaten voor de laatste updates. Hopelijk zien we je volgend jaar weer!

Fotografie: Michiel Maas

Stop aids en red levens

Jonge vrouwen lopen wereldwijd dubbel zo vaak een hiv-infectie op als mannen. Met jouw donatie kunnen we vrouwen de kans geven zich te beschermen tegen hiv.

ja, ik help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie