Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Nieuw partnerschap the Love Alliance krijgt groen licht

29 mei 2020

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft nieuwe strategische partners aangekondigd als onderdeel van hun Partnerschapsfonds voor SRGR (Seksuele en Reproductieve Gezondheid en Rechten). We zijn ontzettend blij dat the Love Alliance er daar één van is. The Love Alliance brengt organisaties samen die worden geleid door gemeenschappen die het meest getroffen zijn door hiv en aids. Aidsfonds heeft vanuit Nederland de administratieve lead in het partnerschap.

Corona-noodfonds direct van start

26 mei 2020

Nu twee epidemieën elkaar treffen, worden mensen met hiv extra hard getroffen. Daarom startte Aidsfonds een noodfonds. Er is een groot aantal giften binnengekomen voor het corona-noodfonds. En je kunt hier nog steeds een bijdrage aan geven. Het geld dat is opgehaald wordt meteen ingezet. Lees hier hoe we in verschillende landen mensen dankzij het noodfonds kunnen helpen. 

"Coronacrisis zorgt voor 500.000 extra doden door aids"

11 mei 2020

Door de impact van corona op de zorg in sub-Sahara-Afrika zullen in het komende jaar een half miljoen meer mensen overlijden aan de gevolgen van aids. Dat hebben wetenschappers van de wereldgezondheidsorganisatie en UNAIDS berekend. De remedie: nu in actie komen om hiv-zorg door te laten gaan. Daarom start Aidsfonds een corona-noodfonds. Help jij ook mee?

Aidsfonds start corona-noodfonds

6 mei 2020

De coronacrisis kan leiden tot meer sterfgevallen door aids en meer nieuwe hiv-infecties. Veel mensen zitten door coronamaatregelen zonder hiv-medicijnen of zonder voeding, waardoor medicijnen niet goed werken en aids alsnog op de loer ligt. Daarom start Aidsfonds een corona-noodfonds. Help jij ook mee?

Waarom Bill Gates het fout heeft

4 mei 2020

‘De Bill & Melinda Gates-stichting stopt financiering van de hiv- en malariabestrijding om te kunnen reageren op coronacrisis’. Dat was het verhaal in de media na een interview van Bill Gates met de Financial Times. Als dit inderdaad zijn voornemen is, zijn dit drie redenen waarom Gates er naast zit.

6 x wat we kunnen leren van de aidsbestrijding

28 april 2020

De Westerse wereld is al weken in de greep van de Covid-epidemie. Er heerst angst en onzekerheid. Wie het begin van de aidsepidemie van dichtbij meemaakte, ziet de parallellen.

Hiv-onderzoekers zetten zich in voor corona-vaccin

26 april 2020

Al sinds het begin van de aidsepidemie speelt Aidsfonds een belangrijke rol in het hiv-onderzoek. Onze onderzoekers hebben veel ervaring met en kennis over het bestrijden van een complexe virus. Daarom helpen ze nu met hun opgedane expertise bij het corona-onderzoek. 

Blog: Als twee epidemieën elkaar treffen

20 april 2020

Het zijn bizarre tijden. We worden nu allemaal geraakt door de corona-epidemie. Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen schrijft in dit blog over de zorgen die hij heeft naar aanleiding van berichten van onze lokale partners in het buitenland. 

Vrijwilligers bezorgen hiv-remmers tijdens lockdown

9 april 2020

Een hartverwarmende actie in Oeganda: vrijwilligers leggen grote afstanden af om hiv-medicijnen te bezorgen. Veel mensen kunnen ze zelf niet meer ophalen door de corona lockdown.

Inval Oegandese politie bij opvang lhbt-ers "vanwege corona"

1 april 2020

De Oegandese autoriteiten grijpen coronamaatregelen aan om lhbt-ers te vervolgen. Maandag viel de politie een safehouse voor jonge lhbt-ers binnen en arresteerde 22 mensen die daar verbleven.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie