Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Noodfonds helpt meer dan 19 duizend mensen

30 juli 2020

Wereldwijd worden mensen met hiv hard getroffen door de coronacrisis. De toegang tot hiv-zorg, hiv-medicijnen en voedsel is verslechterd. Hierdoor is de gezondheid van deze mensen in gevaar. Aidsfonds startte daarom een noodfonds waarmee nu al meer dan 19 duizend mensen in nood worden geholpen. 

Nieuw hiv-preventiemiddel voor vrouwen goedgekeurd

27 juli 2020

Er komt een nieuwe optie voor vrouwen om zich te beschermen tegen hiv: een ring die je vaginaal inbrengt en die een maand lang een hiv-preventiemiddel afgeeft. De dapivirine-ring is goedgekeurd door de EMA (European Medicine Agency), wat betekent dat kan worden begonnen met uitrol naar landen waar het middel het hardst nodig is.

Eswatini eerste land dat aidsbestrijdingsdoelen 2030 bereikt

23 juli 2020

Een mijlpaal: Eswatini is het eerste land dat nú al de aidsbestrijdingsdoelen van 2030 heeft behaald. Zo'n 190.000 mensen met hiv zijn al succesvol op behandeling, en kunnen daardoor het virus niet meer overdragen.

Nieuw rapport: toenemend conservatisme schaadt aidsbestrijding

10 juli 2020

Over de hele wereld wordt het steeds moeilijker voor maatschappelijke organisaties om de meest kwetsbare groepen in de aidsbestrijding te bereiken. Autoriteiten perken vrijheden steeds verder in, en vooral transgender personen worden daarbij geraakt. Dat zijn de conclusies van een onderzoek dat we samen met CIVICUS en Frontline AIDS hebben uitgevoerd.

Kabinetsbesluit op AIV-advies mondiale aanpak corona ontoereikend

10 juli 2020

Het besluit van het kabinet op het AIV-advies ‘Nederland en de wereldwijde covid-19 aanpak’ om 150 miljoen euro extra beschikbaar te stellen is een bescheiden stap in de goede richting, maar ontoereikend. Dat stellen we vandaag samen met andere ontwikkelingsorganisaties. 

Man 15 maanden vrij van hiv na behandeling met nieuwe medicijnencocktail

8 juli 2020

Na een behandeling met een uitgebreide medicijnencocktail heeft een Braziliaanse man hiv onder controle, zonder dat hij nog hiv-remmers slikt. Het is hoopvol nieuws vanaf de internationale aidsconferentie AIDS2020 vitual, en biedt een nieuw aanknopingspunt voor onderzoek naar hiv-genezing.

Gratis films kijken op aidsconferentie AIDS2020

7 juli 2020

De internationale aidsconferentie AIDS 2020 is in volle gang, en ook de conferentie HIV2020 is van start - beide volledig virtueel. Voor geïnteresseerden is er vrije toegang tot veel sessies, maar ook online filmvertoningen en optredens van over de hele wereld, zoals de indrukwekkende documentaire 5B.

Hiv en corona samen versterken ongelijkheid: vooral jonge vrouwen getroffen

6 juli 2020

De wereldwijde strijd tegen aids kampt met flinke tegenslag, laten nieuwe cijfers van UNAIDS zien. Het einde van aids tegen 2030, zoals internationaal was afgesproken, lijkt niet meer mogelijk. 

Nieuw hiv-medicijn voor kinderen

29 juni 2020

Er komt een nieuw medicijn voor kinderen met hiv beschikbaar. Het hiv-medicijn (Tivicay PD) werd onlangs goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. Het nieuwe medicijn is de eerste hiv-remmer die oplosbaar is in water. Dit maakt het makkelijker voor kinderen met hiv om hun medicijnen in te nemen.

Now share the ❤️: goede doelen slaan handen ineen voor online actie

22 juni 2020

Meer dan 100 goede doelen op vijf continenten, waaronder Aidsfonds, doen mee aan de online campagne #NowSharetheLove. Met de actie op social media halen we geld op om kwetsbare mensen te steunen die door de coronacrisis getroffen zijn.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie