Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

De belangrijkste gebeurtenissen tijdens AIDS 2018

13 August 2018

Eind juli stond  Nederland in teken van de aidsbestrijding. Aidsexperts, activisten, wetenschappers en beroemdheden van over de hele wereld waren in Amsterdam voor de internationale aidsconferentie AIDS 2018. Een overzicht van wat er allemaal gebeurde:

Geweldig bedrag opgehaald tijdens Canal Parade

07 August 2018

Aidsfonds deed zaterdag weer mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam. Het thema van de boot dit jaar was Heroes of Love. Zoals ieder jaar voeren er ook collectebootjes mee die geld ophaalden bij de mensen langs de kant voor de aidsbestrijding. En dat leverde een enorm bedrag op!

Heroes of love op Aidsfonds boot

02 August 2018

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes. Dat is het motto van onze boot. Want iedereen heeft recht op liefde. Dat universele recht op liefde wordt in heel veel landen met voeten getreden. Wereldwijd zijn er 72 landen waar homoseksualiteit strafbaar is.

De mooiste momenten van de Tour d'Amour

30 July 2018

Bill Clinton: Swaziland voorbeeld voor succesvolle aidsbestrijding wereldwijd

27 July 2018

Tijdens de afsluiting van de internationale aidsconferentie AIDS 2018 in Amsterdam sprak Bill Clinton over het succes van MaxART. Een project in voormalig Swaziland, opgestart door Aidsfonds en de Clinton Health Access Initiative, met 44% minder hiv-infecties als resultaat.

Fietstocht voor kinderen met hiv groot succes

26 July 2018

De eerste editie van Tour d’Amour in het Vondelpark in Amsterdam was veelbelovend. Tijdens de spectaculaire fietstour, georganiseerd door Aidsfonds, fietsten deelnemers met hun grote liefde achterop voor het goede doel. Bekijk de opbrengst...

Doorbraak in aidsbestrijding dankzij baanbrekend Nederlands initiatief

25 July 2018

Onderzoeksresultaten van het Nederlandse project MaxART, opgestart door Aidsfonds, zijn vandaag op de wereld aids conferentie AIDS2018 gepresenteerd als een van de belangrijkste nieuwe inzichten uit Zuidelijk Afrika. Het succes van MaxART: 44% minder hiv-infecties sinds 2011.

Burgemeester Halsema opent fakkeltocht van mensen met hiv: ‘Positive Flame’

25 July 2018

De fakkeldragers van de ‘Positive Flame’ zijn mannen en vrouwen die leven met hiv in Nederland. Elk met een ander opvolgend diagnosejaar. Deze fakkeltocht is onderdeel van de Internationale Aidsconferentie AIDS 2018 die deze week in Amsterdam plaats vindt

Aidsfonds en Elton John starten noodfonds

24 July 2018

Aidsfonds en de Elton John Aids Foundation gaan samenwerken in Oost-Europa en Centraal-Azië, waar de hiv-epidemie alarmerend toeneemt.

Prinses Mabel tijdens protestmars in Amsterdam: 'aids is nog niet voorbij'

23 July 2018

Aan de protestmars deden duizenden activisten van over de hele wereld mee. Samen liepen zij naar de RAI waar vanavond de internationale aidsconferentie AIDS 2018 van start zal gaan.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie