Op weg naar een wereld zonder aids

Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Aidsfonds filmroute tijdens Roze Filmdagen

21 februari 2019

Het Westergasterrein in Amsterdam staat van 14 tot 24 maart in het teken van De Roze Filmdagen. Tijdens het LHBTQ filmfestival zijn er diverse films met het thema hiv en aids te zien.

28.600 keer getekend voor de liefde

21 februari 2019

De Universele Verklaring van de Liefde is door ruim 28.600 mensen ondertekend. Met deze verklaring riep Aidsfonds Nederland om te staan voor de bescherming van alle liefdes.

Lhbt-activisten klagen Keniaanse overheid aan

20 februari 2019

In Kenia klagen activisten de overheid aan om een anti-lhbt-wet, die volgens hen ongrondwettelijk is. Een mijlpaal én ontzettend dapper, want zij en hun families krijgen daarom doodsbedreigingen. Vrijdag wordt er een uitspraak verwacht.

Indonesische basisschool schorst 14 kinderen omdat ze hiv hebben

13 februari 2019

Op een basisschool in Indonesië zijn 14 kinderen van school gestuurd, omdat ze hiv hebben. De school werd door ouders van klasgenootjes onder druk gezet.

Bijna 900.000 euro naar Aidsfonds dankzij deelnemers VriendenLoterij

12 februari 2019

De deelnemers van de VriendenLoterij speelden in 2018 een prachtig bedrag voor Aidsfonds bij elkaar. Maandag ontvingen we op het Goed Geld Gala een cheque met een totaalbedrag van € 892.539,-.

Deze vrouwelijke wetenschappers leiden het onderzoek naar hiv-genezing

11 februari 2019

Deze inspirerende vrouwen lopen voorop in het onderzoek naar hiv-genezing. Op de Internationale dag van vrouwen en meisjes in de wetenschap vieren we hun baanbrekende bijdrages in de strijd om aids de wereld uit te krijgen.

Noodregeling voor PrEP-zorg nu nodig

6 februari 2019

Aidsfonds-Soa Aids Nederland vraagt Minister Bruins onmiddellijk een noodregeling te treffen om alle mensen die nu op de wachtlijst staan voor PrEP bij de GGD-en tegemoet te komen en om de nodige begeleiding te geven aan mensen die PrEP gebruiken zonder medische zorg.

Trump wil hiv-epidemie in Amerika stoppen

6 februari 2019

De Amerikaanse president Donald Trump deed begin deze maand zijn State of the Union-toespraak. Daarin zei Trump een einde te maken aan aids in Amerika en in de rest van de wereld. Zijn belofte staat in schril contrast met zijn eerde beleid.

Hiv verstopt in cellen kan nu precies gemeten worden

5 februari 2019

Een belangrijke ontdekking: wetenschappers hebben een manier gevonden om het aantal cellen waar hiv zich in het DNA heeft verstopt heel precies te tellen. Dat brengt het onderzoek naar hiv-genezing een stapje dichterbij.

[Update] Amerikaanse militairen werden ontslagen omdat ze hiv hebben. Nu klagen ze de regering aan.

31 januari 2019

Twee medewerkers van de Amerikaanse luchtmacht werden eind 2018 ontslagen, omdat ze positief werden getest op hiv. Ze klagen nu de Trump-regering aan.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie