Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Bijna 8 ton voor aidsbestrijding dankzij deelnemers VriendenLoterij

7 februari 2020

De deelnemers van de VriendenLoterij speelden in 2019 een prachtige bijdrage voor Aidsfonds bij elkaar. Op het Goed Geld Gala ontvingen we donderdag een cheque met het fantastische bedrag van € 797.713,-.

Vier nieuwe projecten in Nederland dankzij donateurs

Aidsfonds wil naar nul nieuwe hiv-infecties in Nederland. Om dat doel te versnellen hebben we voor €825.000 subsidie toegekend aan vier nieuwe projecten in eigen land. Alle projecten koppelen wetenschap aan de praktijk en zijn mogelijk dankzij de gulle bijdrages van onze donateurs.

Tanzaniaanse lhbt'ers: "Geen voorlichting, geen zorg. In het kort, we sterven.”

4 februari 2020

Tanzania werkt nieuwe hiv-infecties in de hand en hindert lokale gezondheidsorganisaties hun werk te doen. Dat is de conclusie van een door Human Rights Watch gepubliceerd rapport. “We krijgen geen voorlichting,” zegt een geïnterviewde jonge homoman. “We krijgen geen glijmiddel, geen condooms, geen zorg. In het kort, we sterven.”

Nederlands hiv-vaccin voor het eerst getest op mensen

24 januari 2020

Het Nederlands onderzoek naar een hiv-vaccin gaat een nieuwe belangrijke fase in: voor het eerst wordt een proefvaccin getest op mensen. Deze week werd in het Amsterdam UMC de eerste vrijwilliger ingeënt. 

Grote daling hiv-infecties in Verenigd Koninkrijk

17 januari 2020

Het aantal hiv-infecties in het Verenigd Koninkrijk is sterk gedaald. Onder homo- en biseksuele mannen in 6 jaar tijd zelfs met 71%. 

Zes nieuwe onderzoeken naar genezing dankzij donateurs

2 januari 2020

Genezen van hiv is de droom van miljoenen mensen met hiv. Maar voordat genezing mogelijk is, is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. We zijn dan ook heel blij dat zes wetenschappers, dankzij de steun van onze donateurs, een nieuw onderzoeksproject kunnen starten.

Huilend standbeeld na reparatie naar Amersfoort

6 december 2019

Ons standbeeld van een huilende vrouw is donderdagavond door midden gebroken. "We vinden het verdrietig, maar we zijn inmiddels van de schrik bekomen," zegt Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen. Het beeld wordt gerepareerd zodat het begin volgende week alsnog in Amersfoort te zien is.

Wereld Aids Dag: we onthulden een huilend standbeeld

1 december 2019

Vandaag, op Wereld Aids Dag, onthulde Angela Groothuizen samen met de 11-jarige Jacky en activiste Eliane Becks, het standbeeld van een huilende vrouw. Ze huilt elke 40 seconden één traan. Want elke 40 seconden sterft er iemand ter wereld aan aids. 

Bijna de helft van kinderen met hiv krijgt geen medicijnen

28 november 2019

Elke vijf minuten sterft een kind aan aids. Want bijna de helft van alle kinderen met hiv krijgt geen levensreddende medicijnen. Dat moet en kan anders, is de conclusie van ons Wereld Aids Dag-rapport.

Mark Vermeulen gasthoofdredacteur Hello Gorgeous

26 november 2019

Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds-Soa Aids Nederland, is de gasthoofdredacteur van de nieuwe hello gorgeous. Dat is een magazine dat het stigma op hiv bestrijdt. 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie