Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Oeganda wil doodstraf voor homoseksualiteit

14 oktober 2019

Oeganda kondigde donderdag aan de doodstraf te willen invoeren voor homoseksualiteit. Onze partners in het land vrezen door de aankondiging meer geweld tegen lhbt-ers en verdere verslechtering van de toegang tot zorg.  Maar er is ook hoop dat het bij een aankondiging blijft, door de grote internationale support voor de lhbt-gemeenschap.

Nederland bezuinigt op fonds voor aidsbestrijding

10 oktober 2019

Nederland bezuinigt de komende jaren op het budget voor de wereldwijde aidsbestrijding. De komende drie jaren zal Nederland €10 miljoen minder bijdragen, in totaal is de Nederlandse bijdrage €156 miljoen.

Nieuw initiatief om genezing van hiv te versnellen

8 oktober 2019

Om een doorbraak in het onderzoek naar hiv-genezing te versnellen, bundelen wetenschappers, experts en mensen met hiv hun krachten in een unieke samenwerking: NL4Cure.

Zonder ambitie van Nederland gaan we de strijd tegen aids niet winnen

7 oktober 2019

Deze week komen wereldleiders bij elkaar in Lyon om hun ambitie in de strijd tegen aids bekend te maken. Mark Vermeulen (directeur Aidsfonds) en Tim Cole (Europe Executive Director ONE) roepen het kabinet op de Nederlandse bijdrage aan het Global Fund te verhogen. Want als we nu niet opschalen, zullen we nog generaties lang bezig zijn de vernietigende epidemie te stoppen.

VS tegen seksuele gezondheidsrechten voor vrouwen wereldwijd

25 september 2019

De VS willen het recht op seksuele gezondheid en abortus voor jonge vrouwen en meisjes wereldwijd inperken. Tijdens een VN-top sprak het land zich uit tegen deze rechten in de uitgangspunten voor universele gezondheidszorg. Nederland leidt de tegenbeweging: minister Kaag onderstreepte de effectiviteit van een inclusief en breed beleid.  

Stap dichter bij genezing: onderzoekers vinden verstopplek van hiv

17 september 2019

Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt waar in het lichaam hiv zich schuilhoudt. Dat geeft nieuwe aanknopingspunten voor onderzoek naar genezing.

PrEP ook in Duitsland vergoed

4 september 2019

In Duitsland wordt de hiv-preventiepil PrEP vanaf deze maand vergoed voor mensen met een hoog risico op hiv. De Duitse Aidshilfe (DAH) verwacht hiermee in de komende jaren vele hiv-infecties te voorkomen.

Extra steun van EU aan aids, tuberculose en malaria

26 augustus 2019

Er komt meer financiële steun vanuit de EU voor de internationale strijd tegen aids, tubercolose en malaria. Met deze toezegging wordt gehoor gegeven aan jarenlange lobby van onder andere Aidsfonds.

Tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers onderdrukt virus

23 augustus 2019

Uit onderzoek is gebleken dat een tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers het hiv-virus net zo goed onderdrukt als dagelijks 1 of meer pillen slikken.

Duizenden mensen met hiv in Oost-Europa geholpen dankzij Noodfonds

22 augustus 2019

Het door Aidsfonds en Elton John AIDS Foundation opgerichte fonds om acute noodsituaties op te lossen in Oost-Europa en Centraal Azië heeft binnen een jaar bijna 70 subsidies verstrekt.  Mede dankzij de bijdrages van onze donateurs zijn al zo’n 20.000 mensen met hiv geholpen.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie