Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Aidsfonds helpt Oekraïners met hiv met steun van Giro 555

9 februari 2024

De oorlog in Oekraïne is nog altijd gaande. Naast de hulp die we bieden met de steun van Aidsfonds-donateurs, zijn we ook gastdeelnemer van Giro 555 zodat we nog meer Oekraïners met hiv kunnen helpen. We geven een update van onze hulp in het afgelopen jaar.

We hebben jouw handtekening aangeboden in Den Haag

23 januari 2024

Mede dankzij jou boden we vandaag maar liefst 82.833 handtekeningen aan in Den Haag. Al die Nederlanders roepen de leden van de Tweede Kamer op, om op te blijven komen voor lhbtiq+-ers wereldwijd en hun strijd financieel te steunen.

Dit hebben we samen bereikt in 2023

20 december 2023

Aidsfonds is er voor iedereen die met hiv en aids te maken heeft. In Nederland én daarbuiten. Ongeacht van wie je houdt, waar je woont, welke kleur je huid is of wie je bent. Want iedereen heeft recht op zorg. Ook in 2023 hebben we met jouw steun weer echt impact kunnen maken. We delen graag wat hoogtepunten van wat we samen hebben bereikt:

Dit kan je doen op Wereldaidsdag

30 november 2023

Op 1 december is het Wereldaidsdag, een dag waarop we stilstaan bij al die mensen die zijn getroffen door hiv en aids. We hebben door de jaren heen veel bereikt, inmiddels bestaan er al 28 jaar levensreddende hiv-medicijnen. Helaas zijn die na al die tijd nog steeds niet voor iedereen verkrijgbaar.

Wereldaidsdag-rapport: geweld en hiv nemen toe door discriminerende wetten

29 november 2023

Discriminerende wetgeving heeft rampzalige gevolgen voor de hiv-bestrijding. Dat is de boodschap van het Wereldaidsdag-rapport dat we vandaag uitbrengen. Sinds de invoering van de meest vergaande anti-lhbtiq+-wet in Oeganda zien we bijvoorbeeld dat geweld tegen mensen uit de gemeenschap én hiv-hulpverleners is verzesvoudigd. 

Nieuwe cijfers hiv in Nederland: aanpak moet effectiever

23 november 2023

Te veel kansen blijven nog liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in Nederland. Uit vandaag verschenen cijfers van Stichting Hiv Monitoring blijkt dat Nederland goed op weg is, maar om snel nul nieuwe hiv-infecties te bereiken is vooral een lokale en regionale aanpak van hiv nodig.

De meest sexy stemwijzer van Nederland is live!

24 oktober 2023

Jouw opvattingen over seksualiteit vergelijken met die van politieke partijen? Vanaf vandaag kan het in de Politieke Sekswijzer! BIJ1, CDA, D66, GroenLinks-PvdA, Partij voor de Dieren, SP, Volt en VVD hebben meegedaan aan de Sekswijzer, die is ontwikkeld door Aidsfonds - Soa Aids Nederland, Plan International, Oxfam Novib, CHOICE for Youth and Sexuality, Liliane Fonds, Hivos en Rutgers.

Onderzoekers verschillende vakgebieden aan de slag voor hiv-genezing voor iedereen

12 oktober 2023

Onderzoek naar hiv-genezing is doorgaans gericht op het rijke deel van de wereld. Aidsfonds wil genezing beschikbaar maken voor iederéén. Daarom richt het nieuwe SPIRAL-onderzoek zich ook op genezing voor mensen uit Afrika. Met extra aandacht voor vrouwen, omdat zij wereldwijd het vaakst getroffen worden.

Hiv-preventiepil PrEP vanaf augustus 2024 voor meer mensen beschikbaar, pillen voor eigen rekening

26 september 2023

PrEP-zorg komt vanaf 1 augustus 2024 voor meer mensen beschikbaar bij de GGD’en. Daarbij wordt ook samengewerkt met huisartsen. Anders dan in de huidige regeling komt de hiv-preventiemedicatie zelf volledig voor eigen rekening van de gebruiker. Minister Kuipers van Volksgezondheid laat dat in een brief aan de Tweede Kamer weten.

Amsterdam nadert 0 nieuwe hiv-infecties, nu rest van Nederland nog

25 september 2023

Sinds 2010 is het aantal hiv-infecties in Amsterdam met 95% afgenomen, en daarmee nadert de hoofdstad 0 nieuwe infecties. In 2022 liepen naar schatting nog maar 9 mensen in Amsterdam hiv op. Amsterdam heeft laten zien dat het kan, nu is een eenzelfde inzet nodig om heel Nederland naar 0 nieuwe hiv-infecties te brengen.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie