Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

5 nieuwe initiatieven om hiv-genezing te versnellen

13 april 2021

Aidsfonds financiert een vijftal veelbelovende en vernieuwende initiatieven die bijdragen aan het vinden van een geneesmiddel voor hiv. Ieder project ontvangt dankzij onze donateurs € 10.000.

Groot tekort aan hiv-medicatie in Kenia door politieke machtsstrijd

8 april 2021

Een enorm tekort aan hiv-medicijnen in Kenia, waardoor 1,5 miljoen mensen met hiv in grote onzekerheid zitten. Hoe dat komt? Een schip met nieuwe voorraad lag maanden vast in de haven van Mombasa, vanwege gesteggel over de invoerrechten.

Een veelbelovend hiv-vaccin? Dit moet je weten over het IAVI-onderzoek

6 april 2021

Misschien heb je het ook voorbij zien komen op social media: nieuws over een hiv-vaccin dat 97% succesvol zou zijn wordt veel gedeeld. Er is inderdaad goed nieuws te melden, maar er is een twist. Dit vaccin beschermt (nog) niet tegen hiv. Tijd voor wat duiding! 

Ambitieuze doelen voor hulp aan kinderen in wereldwijde strategie aidsbestrijding

26 maart 2021

Hoopgevend nieuws: in de nieuwe strategie van UNAIDS staan ambitieuze doelen voor hiv-zorg aan kinderen en ligt de focus op het beeïndigen van ongelijkheid. Daar hebben we ons, met de steun van onze donateurs, voor ingespannen, want deze strategie bepaalt wereldwijd waar overheden en organisaties geld en aandacht aan besteden.

Keniaans jongerenplatform geeft les over seks, liefde en gezondheid

22 maart 2021

In Kenia is One2One gelanceerd: een platform voor seksuele gezondheid waar jongeren terecht kunnen voor online voorlichting, hulp op afstand én zorg in de kliniek. One2One is gebouwd naar het voorbeeld van het Nederlandse jongerenmerk Sense.

Aidsbestrijding in Rusland in tijden van corona

22 maart 2021

Door de snelle stijging van nieuwe hiv-infecties wordt Rusland ook wel het nieuwe Afrika genoemd. Het aantal nieuwe infecties steeg sinds 2010 met 35%. In samenwerking met dappere strijders roept Aidsfonds de aidsepidemie in Rusland een halt toe. Maar toen kwam de corona-epidemie…..

Financiering voor vier cohortstudies voor hiv-genezing dankzij donateurs

15 maart 2021

De laatste jaren worden flinke stappen gezet in het lab bij onderzoek naar hiv-genezing. Gedetailleerde informatie over mensen met hiv wordt daarbij steeds belangrijker. Daarom financieren we dit jaar 4 unieke onderzoeken, waarin mensen met hiv met specifieke kenmerken lange tijd gevolgd worden: zogenaamde cohortstudies.

Aidsfonds steunt herdenkingssteen voor Timothy Brown

12 maart 2021

Om Timothy Ray Brown te eren komt er een herdenkingsrotsblok in het National AIDS Memorial Grove in San Francisco, en een plaquette op een bankje in zijn woonplaats Palm Springs. Aidsfonds draagt hieraan bij. Timothy was de eerste persoon die genas van hiv. Hij zette zich de rest van zijn leven in voor de zoektocht naar hiv-genezing voor iedereen. 

Tijdelijk kunstwerk 'Closer in distance' herdenkt aids

8 maart 2021

Closer in distance, een nieuw kunstwerk van prijswinnende street artist Judith de Leeuw (JDL Streetart) is sinds dit weekend tijdelijk te zien op de plek van het HIV/AIDSmonument in Amsterdam. Dat staat vanwege werkzaamheden aan de kade achter Centraal Station voor onbepaalde tijd in opslag.

8x wat je moet weten als je It's A Sin kijkt

5 maart 2021

Vanaf vandaag is de Britse serie It’s A Sin te zien op NPO Plus. In de zomer zendt de VPRO ‘m uit op NPO 3. Het indrukwekkende drama volgt een groep vrienden tijdens de aidscrisis in de jaren 80. Maar in 40 jaar tijd is er veel veranderd, en hiv van toen is niet het hiv van nu. Dit zijn 8 dingen die je moet weten als je It’s A Sin kijkt. 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie