Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Samen tegen discriminatie: de resultaten van twee megaprojecten

Discriminatie is een drijvende kracht in de hiv-epidemie. Homomannen, trans personen, sekswerkers en mensen die drugs gebruiken worden vaak uitgesloten van voorlichting en zorg. Terwijl de helft van alle nieuwe infecties per jaar juist deze groepen treft. In twee grote projecten werkten we de afgelopen jaren aan het bieden van zorg voor deze groepen en het vechten voor hun rechten. Met mooie resultaten.

In Memoriam: prof. dr. Charles Boucher

27 februari 2021

Op 26 februari 2021 is onze dierbare collega prof. dr. Charles Boucher (63) overleden. Arts-viroloog en hoogleraar Charles Boucher heeft veel betekend voor de hiv-bestrijding, zowel in Nederland als internationaal.

Verkiezingen en de aidsbestrijding: met deze debatten weet je wat er te kiezen is

23 februari 2021

Hoe houden we medicijnen betaalbaar? En welke rol pakt Nederland straks in de wereldwijde gezondheid? De verkiezingen hebben hun weerslag op de internationale aidsbestrijding. Met deze debatten weet je wat er te kiezen valt.

Onderzoek naar effectiviteit coronavaccinatie bij mensen met hiv van start

16 februari 2021

Werken de verschillende coronavaccins net zo goed bij mensen met hiv als mensen zonder hiv? Dat willen hiv-behandelaren weten. Daarom is daar nu een Nederlands onderzoek naar: de COVIH-studie. Er kunnen 1650 mensen met hiv meedoen.

Politieke partijen, maak de belofte waar: 0,7% van BNI naar ontwikkelingssamenwerking

15 februari 2021

Samen met andere maatschappelijke organisaties lanceert Aidsfonds het stembusakkoord voor ontwikkelingssamenwerking. We roepen politieke partijen op de investering voor ontwikkelingssamenwerking terug te brengen naar 0,7% van het Bruto Nationaal Inkomen.

Politieke Sekswijzer biedt jongeren inzicht in keuzes over seks en seksualiteit

12 februari 2021

Moet testen op hiv en soa's gratis worden? En hoe zit 't met de beschikbaarheid van PrEP, de pil die hiv voorkomt? Met de Sekswijzer kunnen jongeren hun eigen opvattingen over seks en relaties vergelijken met die van 11 politieke partijen, aan de hand van 15 stellingen. Zo kunnen jongeren tijdens de verkiezingen op 17 maart gericht hun stem laten horen over voor hen belangrijke onderwerpen. 

Heartgallery: huur een exclusief kunstwerk en steun de aidsbestrijding

9 februari 2021

Het werk van talentvolle Nederlandse kunstenaars in huis halen en tegelijkertijd de aidsbestrijding steunen? Dat kan vanaf 10 februari 2021 bij heartgallery; een initiatief van Aidsfonds. 

Zo strijden we in 2021 tegen hiv en aids

4 februari 2021

Samen met jou werken we aan ons ultieme doel: een wereld zonder aids! We hebben door de jaren heen enorm veel bereikt. Maar onze gezamenlijke inzet blijft hard nodig. Met de hulp van donateurs pakken we hiv en aids op drie fronten tegelijk aan:

Amsterdam Ontbijt: Vier het weekend van de liefde én steun de strijd tegen aids

1 februari 2021

Valentijnsweekend in stijl vieren én de aidsbestrijding steunen: dat kan met het Amsterdam Ontbijt. De luxe ontbijtbox van restaurant RIJKS® is nu online te reserveren, en kan op 12, 13 of 14 februari worden afgehaald in Groningen, Amsterdam en Utrecht. In de hoofdstad kun je de box ook thuis laten bezorgen.

IND vraagt mensen met hiv om onmogelijk bewijs bij aanvraag medisch verblijf

26 januari 2021

Mensen met hiv die in Nederland verblijf aanvragen om medische redenen, worden door de IND regelmatig teruggestuurd zonder zicht op noodzakelijke medische behandeling. Dat komt doordat het bewijs dat de IND vraagt, vrijwel onmogelijk te leveren is. Het gevolg: mensen komen in levensbedreigende situaties terecht.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie