Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Opnieuw persoon waarschijnlijk genezen van hiv na stamceltransplantatie

22 juli 2024

Opnieuw is er waarschijnlijk iemand genezen van hiv door een stamceltransplantatie. Een onderzoeksteam uit Berlijn laat dat weten op de Internationale Aidsconferentie in München. Bijzonder is dat de donorcellen die de man ontving niet immuun zijn voor hiv, zoals bij eerdere gevallen.

Afname hiv-epidemie in Zuidelijk Afrika, forse toename in andere regio’s

22 juli 2024

In 2023 kwamen er 1,3 miljoen nieuwe hiv-infecties bij en stierven 630.000 mensen aan de gevolgen van aids. De nieuwe cijfers van VN-organisatie UNAIDS laten zien dat de aidsbestrijding wereldwijd gezien weinig vooruitgang boekt: terwijl het aantal infecties in het grootste deel van Afrika daalt, stijgt het op andere plekken.

Aidsfonds roept wereldleiders op tot actie tijdens Pride in Amsterdam

17 juli 2024

Aidsfonds neemt ook dit jaar deel aan de Pride in Amsterdam om de wereldwijde aidscrisis onder de aandacht te brengen. In de Pride Walk en de Canal Parade roepen we de politiek nationaal en internationaal op verantwoordelijkheid te nemen en een einde te maken aan aids.

Extreme droogte in Zambia gevaar voor aidsbestrijding

11 juli 2024

Mislukte oogsten, stijgende voedselprijzen en honger: de gevolgen van klimaatverandering in Zambia zijn verwoestend. Het land wordt geconfronteerd met de ergste droogte in veertig jaar. Dat heeft ook ernstige gevolgen voor de aidsbestrijding, legt Kenan Ng'ambi van onze Zambiaanse partnerorganisatie uit.

Injectie voorkomt hiv-infecties in baanbrekend onderzoek

3 juli 2024

Een onderzoek naar een injecteerbare vorm van het hiv-preventiemedicijn PrEP laat 0 nieuwe hiv-infecties zien. Ruim 2100 jonge vrouwen en meisjes in Zuid-Afrika en Oeganda bleven vrij van hiv. Dat is uniek én baanbrekend.

Indrukwekkende verhalen in podcast over begin hiv-epidemie in Nederland

De Rainbow Ride haalt meer dan 80.000 euro op voor de aidsbestrijding

17 juni 2024

Afgelopen zaterdag trotseerden zo'n 250 fietsers 50, 100 of zelfs 200 kilometer tijdens de allereerste editie van de Rainbow Ride. Samen haalden ze met jouw steun meer dan 80.000 euro op voor een inclusieve wereld, een wereld zonder hiv en aids. Een geweldig bedrag!

Waarom de bezuinigingen van het nieuwe kabinet mensenlevens in gevaar brengen

13 juni 2024

We maken ons grote zorgen over de voorgenomen bezuinigingen van het nieuwe kabinet op ontwikkelingssamenwerking. Jarenlang heeft Nederland een voortrekkersrol gespeeld in de wereldwijde strijd tegen aids. Zonder onze steun zal het aantal infecties weer toenemen en zullen weer mensen overlijden aan aids.

Het Amsterdam Diner haalt 1,2 miljoen op voor strijd tegen hiv en aids

9 juni 2024

Het Amsterdam Diner, het meest prestigieuze benefietgala van Nederland, heeft €1.200.000 opgehaald voor de aidsbestrijding. Uit deze indrukwekkende opbrengst kunnen we dit jaar projecten mogelijk maken voor de bestrijding van hiv en hiv-stigma onder jongeren - de stemmen van de toekomst.

Dit hebben we samen bereikt in 2023

13 mei 2024

Iedere bijdrage aan de aidsbestrijding telt. Zo maken we samen écht verschil. In 2023 hebben we weer veel bereikt. Met dank aan jou! We delen graag wat hoogtepunten van wat we samen hebben bereikt:

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie