Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Inval Oegandese politie bij opvang lhbt-ers "vanwege corona"

1 april 2020

De Oegandese autoriteiten grijpen coronamaatregelen aan om lhbt-ers te vervolgen. Maandag viel de politie een safehouse voor jonge lhbt-ers binnen en arresteerde 22 mensen die daar verbleven.

Hoe de coronacrisis de wereldwijde aidsbestrijding raakt

24 maart 2020

De coronacrisis heeft de wereld in zijn greep. Dat treft ook de aidsbestrijding en de miljoenen mensen die leven met hiv wereldwijd. En daar maken wij ons als Aidsfonds ernstig zorgen over. 

De meestgestelde vragen over COVID-19 en hiv(-medicijnen)

12 maart 2020

Het nieuwe coronavirus COVID-19 roept veel vragen op, ook in relatie tot hiv, hiv-remmers en PrEP. 

Tweede persoon genezen van hiv doet zijn verhaal

10 maart 2020

Ruim tien jaar lang was er maar één persoon op de wereld genezen van hiv. Daar kwam in maart 2019 verandering in. Het was groot nieuws, voor het eerst waren er meerdere mensen genezen van hiv. Nu, een jaar later, deelt één van hen voor het eerst zijn verhaal in de New York Times.

Onderzoek bevestigt belang snelle start behandeling na hiv-infectie

6 maart 2020

Onderzoek toont aan dat een hiv-infectie het beste de kop ingedrukt kan worden wanneer na een positieve hiv-test meteen wordt gestart met het slikken van medicijnen. De onderzoeksresultaten werden deze week bekend gemaakt in het wetenschappelijke tijdschrift Science Translational Medicine.  

Bijna 8 ton voor aidsbestrijding dankzij deelnemers VriendenLoterij

7 februari 2020

De deelnemers van de VriendenLoterij speelden in 2019 een prachtige bijdrage voor Aidsfonds bij elkaar. Op het Goed Geld Gala ontvingen we donderdag een cheque met het fantastische bedrag van € 797.713,-.

Vier nieuwe projecten in Nederland dankzij donateurs

Aidsfonds wil naar nul nieuwe hiv-infecties in Nederland. Om dat doel te versnellen hebben we voor €825.000 subsidie toegekend aan vier nieuwe projecten in eigen land. Alle projecten koppelen wetenschap aan de praktijk en zijn mogelijk dankzij de gulle bijdrages van onze donateurs.

Tanzaniaanse lhbt'ers: "Geen voorlichting, geen zorg. In het kort, we sterven.”

4 februari 2020

Tanzania werkt nieuwe hiv-infecties in de hand en hindert lokale gezondheidsorganisaties hun werk te doen. Dat is de conclusie van een door Human Rights Watch gepubliceerd rapport. “We krijgen geen voorlichting,” zegt een geïnterviewde jonge homoman. “We krijgen geen glijmiddel, geen condooms, geen zorg. In het kort, we sterven.”

Nederlands hiv-vaccin voor het eerst getest op mensen

24 januari 2020

Het Nederlands onderzoek naar een hiv-vaccin gaat een nieuwe belangrijke fase in: voor het eerst wordt een proefvaccin getest op mensen. Deze week werd in het Amsterdam UMC de eerste vrijwilliger ingeënt. 

Grote daling hiv-infecties in Verenigd Koninkrijk

17 januari 2020

Het aantal hiv-infecties in het Verenigd Koninkrijk is sterk gedaald. Onder homo- en biseksuele mannen in 6 jaar tijd zelfs met 71%. 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie