Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Het Amsterdam Diner haalt 1,2 miljoen op voor strijd tegen hiv en aids

9 juni 2024

Het Amsterdam Diner, het meest prestigieuze benefietgala van Nederland, heeft €1.200.000 opgehaald voor de aidsbestrijding. Uit deze indrukwekkende opbrengst kunnen we dit jaar projecten mogelijk maken voor de bestrijding van hiv en hiv-stigma onder jongeren - de stemmen van de toekomst.

Dit hebben we samen bereikt in 2023

13 mei 2024

Iedere bijdrage aan de aidsbestrijding telt. Zo maken we samen écht verschil. In 2023 hebben we weer veel bereikt. Met dank aan jou! We delen graag wat hoogtepunten van wat we samen hebben bereikt:

Hof Oeganda houdt antihomowet met doodstraf in stand

4 april 2024

Het Grondwettelijk Hof van Oeganda heeft een door activisten aangespannen zaak tegen de nieuwe antihomowet verworpen. De doodstraf op zogenaamde ‘verergerde homoseksualiteit’ blijft daarmee staan. De wet maakt toegang tot hiv-preventie en -zorg voor lhbtiq’ers gevaarlijk of onmogelijk, omdat ze risico lopen op arrestatie of erger.

De mondiale gezondheidsstrategie: Van woorden naar daden

3 april 2024

Tijdens de covidpandemie werd pijnlijk duidelijk dat we niet goed voorbereid zijn op virussen die zich razendsnel verspreiden. Daarom streed Aidsfonds in 2019 voor een Nederlandse mondiale gezondheidsstrategie, met speciale aandacht voor hiv en aids. Deze strategie treedt binnenkort in werking

Aidsbestrijding in Ghana bedreigd, homoseksualiteit straks strafbaar

29 februari 2024

In Ghana heeft het parlement een wetsvoorstel goedgekeurd dat homoseksualiteit strafbaar stelt. Wie zich als lhbtiq+ identificeert, kan een celstraf tot 3 jaar krijgen. Dit heeft rampzalige gevolgen voor de aidsbestrijding.

Aidsfonds helpt Oekraïners met hiv met steun van Giro 555

9 februari 2024

De oorlog in Oekraïne is nog altijd gaande. Naast de hulp die we bieden met de steun van Aidsfonds-donateurs, zijn we ook gastdeelnemer van Giro 555 zodat we nog meer Oekraïners met hiv kunnen helpen. We geven een update van onze hulp in het afgelopen jaar.

We hebben jouw handtekening aangeboden in Den Haag

23 januari 2024

Mede dankzij jou boden we vandaag maar liefst 82.833 handtekeningen aan in Den Haag. Al die Nederlanders roepen de leden van de Tweede Kamer op, om op te blijven komen voor lhbtiq+-ers wereldwijd en hun strijd financieel te steunen.

Dit kan je doen op Wereldaidsdag

30 november 2023

Op 1 december is het Wereldaidsdag, een dag waarop we stilstaan bij al die mensen die zijn getroffen door hiv en aids. We hebben door de jaren heen veel bereikt, inmiddels bestaan er al 28 jaar levensreddende hiv-medicijnen. Helaas zijn die na al die tijd nog steeds niet voor iedereen verkrijgbaar.

Wereldaidsdag-rapport: geweld en hiv nemen toe door discriminerende wetten

29 november 2023

Discriminerende wetgeving heeft rampzalige gevolgen voor de hiv-bestrijding. Dat is de boodschap van het Wereldaidsdag-rapport dat we vandaag uitbrengen. Sinds de invoering van de meest vergaande anti-lhbtiq+-wet in Oeganda zien we bijvoorbeeld dat geweld tegen mensen uit de gemeenschap én hiv-hulpverleners is verzesvoudigd. 

Nieuwe cijfers hiv in Nederland: aanpak moet effectiever

23 november 2023

Te veel kansen blijven nog liggen om een einde te maken aan de hiv-epidemie in Nederland. Uit vandaag verschenen cijfers van Stichting Hiv Monitoring blijkt dat Nederland goed op weg is, maar om snel nul nieuwe hiv-infecties te bereiken is vooral een lokale en regionale aanpak van hiv nodig.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie