Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Tour d'Amour wederom enorm succes

21 juni 2019

Honderden uitgedoste liefdesfietsers toerden donderdag door een zonnig Vondelpark. Dankzij hen en hun sponsors werd er een prachtig bedrag opgehaald om kinderen met hiv in Oeganda een gezonde toekomst te geven. 

Australiër is hiv-infectie de baas

20 juni 2019

Australische onderzoekers hebben een artikel geschreven over een man die zonder medicijnen zijn hiv-infectie overwonnen heeft. Hij raakte in 1981 geïnfecteerd met hiv, maar kreeg nooit ziekteverschijnselen. De onderzoekers zeggen dat de man op 5 punten enorm geluk heeft gehad. Dit unieke geval biedt daarmee nieuwe aanknopingspunten voor verder onderzoek, maar zal niet meteen tot een genezing voor meer mensen leiden.

Botswana schrapt anti-homowetten in historische rechtszaak

11 juni 2019

Het Hooggerechtshof in Botswana oordeelde vandaag dat wetten die homoseksualiteit verbieden geschrapt moeten worden. Een mijlpaal in de strijd voor gelijke rechten, maar ook voor de aidsbestrijding. De discriminerende wetten belemmeren de toegang tot hiv-zorg.

Wij zetten de 11 mooiste resultaten van 2018 op een rij

31 mei 2019

Een wereld zonder aids. We zijn er nog niet, maar we komen steeds dichterbij. Dankzij onze donateurs en partners hebben we met onze wereldwijde projecten prachtige resultaten behaald. Een volledig overzicht van de stand van zaken en resultaten lees je in het jaarmagazine. Wij maakte een selectie van 11 mooie resultaten uit 2018: 

Homomannen mishandeld na rechtszaak

28 mei 2019

Vrijdag oordeelde de Keniaanse rechtbank dat de anti-homowetten in het land van kracht blijven. Sindsdien zijn er meerdere gevallen bekend waarbij homomannen op straat belaagd, vernederd en mishandeld worden.

AmsterdamDiner brengt ruim 7 ton op

26 mei 2019

De netto opbrengst van het 27e AmsterdamDiner is €702.124,-. Dat is 17% meer dan vorig jaar.

Kenia houdt vast aan anti-homowetten

24 mei 2019

Kenia blijft homoseksuele handelingen verbieden. Vandaag oordeelde de rechter dat de wetten, die dat strafbaar maken met 14 jaar gevangenisstraf, niet in strijd zijn met de grondwet.

Dodental aidsepidemie Rusland stijgt naar 318.000

22 mei 2019

Een schrikbarende groei van de aidsepidemie in Rusland: vorig jaar stierven bijna 37.000 mensen aan de gevolgen van aids. Volgens de Russische waakhond voor consumentenwelzijn heeft de epidemie al aan 318.000 Russen het leven gekost.

Rusland wil het ontkennen van aids verbieden

10 mei 2019

Het Russische ministerie van Volksgezondheid heeft als antwoord op de groeiende aidsepidemie in het land een wetsvoorstel ingediend. De wet zal het verspreiden van onjuiste informatie over hiv en aids gaan verbieden. Dit moet de grote groep aidsontkenners in het land de mond snoeren.

Opnieuw bewezen: niet detecteerbaar = niet overdraagbaar

3 mei 2019

Groot nieuws voor mensen met hiv. Opnieuw laat onderzoek zien dat mensen met hiv het virus niet op hun partner overdragen als hun virus dankzij hiv-remmers onderdrukt is.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie