Op weg naar een wereld zonder aids

Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Kun je zelf testen op hiv?

3 oktober 2018

Er zijn twee soorten hiv-zelftesten: laboratorium en 'doe-het-zelf'  testen. Bij laboratorium testen krijg je na een paar dagen de uitslag. Met de 'doe-het-zelf' test weet je binnen een uur of je hiv hebt. In Zuid-Afrika kunnen we zo sneller meer mensen testen en behandelen.

Online programma helpt mensen met hiv bij depressie

20 september 2018

Bijna de helft van de mensen met hiv heeft last van depressieve klachten. Aidsfonds financiert daarom met behulp van donateurs een onderzoek waarbij wordt gekeken of een online zelfhulpprogramma deze mensen kan helpen. Met een mooi resultaat!

Per dag sterven 300 kinderen aan aids

17 september 2018

Wereldwijd worden kinderen hard getroffen door de gevolgen van hiv en aids. Bijna 2 miljoen kinderen tussen de 0 en 14 jaar leven met hiv. Omdat bijna de helft van deze kinderen geen levensreddende zorg krijgt, sterven er iedere dag nog 300 kinderen aan de gevolgen van aids.

Nederland naar nul nieuwe hiv-infecties?

11 september 2018

Hiv? Dat komt toch alleen in Afrika voor? Niet dus. In Nederland kregen vorig jaar 820 mensen te horen dat ze hiv hebben. Onnodig. Als het aan Aidsfonds ligt, wordt ons land het eerste land ter wereld met nul nieuwe hiv-infecties.

Aidsfonds steunt mensen met hiv in Nederland onverminderd

31 augustus 2018

Ruim twintig jaar na de introductie van hiv-behandeling, gaat het goed met het overgrote deel van mensen met hiv in Nederland. Met alle betrokken partijen zijn we succesvoller in het behalen van de doelen: het voorkomen van hiv, het normaliseren van hiv en gezond leven met hiv.

De 50 landen waar hiv toeneemt

24 augustus 2018

Elk jaar krijgen steeds minder mensen hiv. Maar ondanks deze wereldwijde daling zijn er zeker 50 landen waar het aantal nieuwe hiv-infecties sinds 2010 gestegen is.

De belangrijkste gebeurtenissen tijdens AIDS 2018

21 augustus 2018

Eind juli stond  Nederland in teken van de aidsbestrijding. Aidsexperts, activisten, wetenschappers en beroemdheden van over de hele wereld waren in Amsterdam voor de internationale aidsconferentie AIDS 2018. Een overzicht van wat er allemaal gebeurde:

De zoektocht naar een geneesmiddel voor hiv

13 augustus 2018

Aidsfonds zet samen met de Nederlandse overheidsorganisatie Health~Holland een fonds op om de genezing van hiv te versnellen. Drie wetenschappers vertellen hoe de zoektocht naar een geneesmiddel ervoor staat.

Heroes of love op Aidsfonds boot

2 augustus 2018

Stop aids. Uit liefde voor alle liefdes. Dat is het motto van onze boot. Want iedereen heeft recht op liefde. Dat universele recht op liefde wordt in heel veel landen met voeten getreden. Wereldwijd zijn er 72 landen waar homoseksualiteit strafbaar is.

De mooiste momenten van de Tour d'Amour

31 juli 2018

De eerste editie van de Tour d'Amour was een daverend succes. Op versierde fietsen toerden meer dan honderd deelnemers door het hete Vondelpark. Er werd gefietst, gedanst, gelachen, gedronken en vooral veel geld opgehaald: 27.115 euro (en de teller bleef nog lopen). Bekijk de beelden:

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie