Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

27 onderzoekers bundelen krachten voor hiv-genezing

31 januari 2023

In welke richting moeten we het zoeken bij het onderzoek naar een geneesmiddel voor hiv? En wat kunnen we leren van eerder onderzoek? 27 onderzoekers van universiteiten, ziekenhuizen en andere wetenschappelijke instituten uit Nederland en het buitenland vormen een uniek onderzoeksteam. Zij gaan de komende 6 jaar samen intensief aan de slag met de meest kansrijke aanknopingspunten uit eerder hiv-onderzoek.

De acceptgiro verdwijnt. Maar u bent nog steeds nodig!

30 januari 2023

Per 1 juni verdwijnt de acceptgiro. De banken hebben besloten te stoppen met dit betaalmiddel omdat het gebruik ervan afneemt. Dit betekent dat alle banken na 1 juni geen acceptgiro's meer verwerken. We hebben als goede doelen samengewerkt aan een alternatief genaamd “Mijn eenmalige gift”.

Waarom wij het klimaatprotest in Den Haag ondersteunen

27 januari 2023

Aidsfonds – Soa Aids Nederland sluit zich aan bij de brede coalitie die morgen het klimaatprotest in Den Haag ondersteunt. Onze pleitbezorger Lyle Muns zal samen met vertegenwoordigers van andere maatschappelijke organisaties aanwezig zijn bij de demonstratie, met een spandoek met de tekst "Wij staan voor het recht op protest".

Zo strijden we in 2023 tegen hiv en aids

17 januari 2023

Samen met jou werken we aan ons ultieme doel: een wereld zonder aids! We hebben ook in 2022 weer veel bereikt. Maar onze gezamenlijke inzet blijft hard nodig. Om voorgoed een einde te maken aan aids, moeten voorlichting, preventiemiddelen, testen en hiv-tests en medicatie overal en voor iedereen beschikbaar zijn. Met jouw hulp pakken we hiv en aids op drie fronten tegelijk aan: 

Jongeren-app in Malawi groot succes

17 januari 2023

Elk jaar loopt een half miljoen jongeren hiv op. Dat komt grotendeels door het taboe op seksualiteit in veel landen. Uit onwetendheid en schaamte laten jongeren zich niet testen of volgen zij hun behandeling niet. De oplossing ligt letterlijk binnen handbereik: een mobiele app helpt ze om mentaal en fysiek gezond te blijven. Na een succesvol project in twee districten in Malawi werken we met onze partners aan een landelijke uitrol. 

Dit doen we met Giro555-steun voor Oekraïners met hiv

16 januari 2023

Aidsfonds is gastdeelnemer van Giro555. Ook met donaties aan Giro555 ondersteunen we mensen met hiv in Oekraïne en op de vlucht. Dat blijft hard nodig. We voorzien hen in Oekraïne, Slowakije en Polen van psychische hulp, toegang tot medicijnen en basisbenodigdheden.

Dit hebben we samen bereikt in 2022

2 januari 2023

We stonden voor een uitdaging in 2022. Door de nasleep van covid, de oorlog in Oekraïne en groeiend conservatisme werd ongelijkheid groter. Maar jouw steun had impact! Wereldwijd zijn er prachtige resultaten geboekt. We delen graag wat hoogtepunten die we bereikt hebben dankzij jou. 

Vanmiddag bij Tijd voor MAX: ‘Geef baby’s een toekomst zonder hiv’

13 december 2022

Ons werk voor zwangere vrouwen en hun baby’s in Afrikaanse landen staat vandaag centraal in een speciale Tijd voor MAX-uitzending. Te gast zijn onder anderen onze directeur Mark Vermeulen, actrice Caroline De Bruijn, en er is een optreden van singer-songwriter Joe Buck.

Aidsfonds vraagt aandacht voor wereldwijde uitsluiting van zorg met fictieve zorgverzekeraar

28 november 2022

Selectivia – een fictieve zorgverzekeraar die zogenaamd zou selecteren op basis van gender, oriëntatie en achtergrond - blijkt onderdeel te zijn van een campagne van Aidsfonds. Selectivia bestaat gelukkig niet. Uitsluiting van levensreddende zorg helaas wel.

Bestrijding van hiv in de wereld loopt vast door ongelijkheid en discriminatie

25 november 2022

In aanloop naar Wereld Aids Dag, 1 december, slaat Aidsfonds alarm. In steeds meer landen en zelfs hele regio’s in de wereld groeit de hiv-epidemie weer. In 45 landen in de wereld liepen meer mensen hiv op dan het jaar daarvoor. 

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie