Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Loiza Lamers op de barricades voor de aidsbestrijding

1 december 2020

We zijn ontzettend blij dat Loiza Lamers zich bij ons aansluit als ambassadrice, naast de geweldige Angela Groothuizen. Loiza kondigde haar ambassadeurschap vandaag aan met een online videoboodschap.

Driekwart van hiv-testen en helft van hiv-behandelingen wereldwijd ernstig verstoord

30 november 2020

Driekwart van alle hiv-testprogramma's en meer dan de helft van alle hiv-behandelprogramma's zijn ernstig verstoord door de covid-pandemie. Dat blijkt uit onderzoek dat we onder onze partners in 27 landen deden.

Dit kun je doen op Wereld Aids Dag

27 november 2020

Wereldaidsdag 2020 ziet er door corona anders uit dan anders, maar gelukkig is er evengoed veel te doen. De coronacrisis heeft zo'n grote impact op de aidsbestrijding, dat het ontzettend belangrijk is dat we daar juist nu aandacht voor vragen. Daarom: een grote campagne, leuke en interessante livesteams en prachtige optredens!

Cijfers hiv-epidemie in Nederland: we gaan een nieuwe fase in

18 november 2020

Nederland staat aan het begin van een nieuwe fase in de aanpak van hiv: het bereiken van nul nieuwe hiv-infecties. Dit blijkt uit vandaag bekend gemaakte cijfers van Stichting Hiv Monitoring.

Tweemaandelijkse injectie beschermt vrouwen effectief tegen hiv

10 november 2020

Uit onderzoek in een aantal Afrikaanse landen blijkt dat een tweemaandelijkse injectie vrouwen effectief beschermt tegen hiv. Dat is heel goed nieuws, want meer preventieopties zijn hard nodig. Elke week lopen 5500 jonge vrouwen (15-24 jaar) hiv op.

Dé infobijeenkomst over leven met hiv dit jaar via gratis livestream

29 oktober 2020

The Power of Love, de jaarlijkse informatiebijeenkomst over leven met hiv, komt dit jaar vanuit Carré je huiskamer in via een gratis livestream. Het bijzondere programma, met o.a. een optreden van Jeangu Macrooy, is mede samengesteld en gepresenteerd door Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen.

Kabinet, houd je gewoon aan je woord en bezuinig niet op ontwikkelingssamenwerking

28 oktober 2020

Ontwikkelingssamenwerking is de enige post waarop het kabinet in coronatijden bezuinigt, ondanks de belofte om dat niet te doen. Dat mensen in de armste landen deze extra rekening gepresenteerd krijgen, is beschamend, betogen we samen met 25 andere goede doelen.

Kunstveiling Peter Munnik voor aidsbestrijding van start

15 oktober 2020

Kunstschilder Peter Munnik veilt vanaf vandaag online vijfentwintig van zijn werken op Catawiki. De opbrengst hiervan gaat naar Aidsfonds. Er kan online geboden worden tot en met vrijdag 23 oktober. Bekijk de veiling en breng een bod uit!

In lab nagebootste hiv-infectie levert nieuwe inzichten op

9 oktober 2020

Nog nooit konden wetenschappers hiv van zo dichtbij bekijken en belangrijker: zien wat er precies gebeurt wanneer hiv zich inbouwt in dna. Door nieuwe technologieën doen onderzoekers belangrijke kennis op voor het ontwikkelen van nieuwe middelen waarmee hiv-infecties kunnen worden voorkomen en behandeld.

Timothy Brown, eerste persoon genezen van hiv, gestorven aan kanker

30 september 2020

Timothy Ray Brown, de eerste persoon die werd genezen van hiv, is overleden aan leukemie. Hij zette zich de afgelopen 10 jaar onvermoeibaar in voor de zoektocht naar een geneesmiddel dat voor iedereen werkt.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie