Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

5 Afrikaanse landen starten met uitrol kindermedicijn

23 maart 2023

Hoopgevende ontwikkelingen in Afrika: ministers en afgevaardigden van 12 Afrikaanse hebben een politieke verklaring getekend om aids en hiv onder kinderen te beëindigen tegen 2030. Aidsfonds helpt 5 landen die starten met de versnelde uitrol van het nieuwe kindvriendelijke medicijn. 

Parlement Oeganda neemt draconische anti-lhbtiq-wet aan

22 maart 2023

Het Oegandese parlement heeft een nieuwe anti-lhbtiq-wet aangenomen. Daarmee wordt alleen al zeggen dat je homo of trans bent strafbaar met 10 jaar in de gevangenis. Homoseksueel contact was al strafbaar in Oeganda, maar nu hangt ook de doodstraf boven het hoofd wanneer één van de partners hiv heeft of nog geen 18 is.

Nieuw wetsvoorstel Oeganda perkt lhbtiq-rechten verder in

14 maart 2023

Het Oegandese parlement buigt zich over een wetsvoorstel dat de rechten van de lhbtiq+-gemeenschap verder inperkt. Als de wet wordt ingevoerd, heeft dat ook verstrekkende gevolgen voor de aidsbestrijding. 

Dit doen we met Giro555-steun voor Oekraïners met hiv

28 februari 2023

Ook met donaties aan Giro555 ondersteunt Aidsfonds mensen met hiv in Oekraïne en op de vlucht. Dat blijft hard nodig. We voorzien hen in Oekraïne, Slowakije en Polen van psychische hulp, toegang tot medicijnen en basisbenodigdheden.

Bijna 570.000 euro naar aidsbestrijding dankzij deelnemers Vriendenloterij

24 februari 2023

Deelnemers van de VriendenLoterij speelden in 2022 het fantastische bedrag van 568.587 euro bij elkaar voor Aidsfonds.

Weer iemand genezen van hiv na stamceltransplantatie

20 februari 2023

Opnieuw is een persoon genezen verklaard van hiv na een stamceltransplantatie. Een internationaal team van onderzoekers, gesteund door Aidsfonds, onderzocht hem vier jaar lang nadat hij stopte met het nemen van hiv-medicatie.

27 onderzoekers bundelen krachten voor hiv-genezing

17 februari 2023

In welke richting moeten we het zoeken bij het onderzoek naar een geneesmiddel voor hiv? En wat kunnen we leren van eerder onderzoek? De komende zes jaar gaan 27 onderzoekers aan de slag met de meest kansrijke aanknopingspunten uit eerder hiv-onderzoek. Nieuw is dat onderzoekers uit zeer uiteenlopende vakgebieden samenwerken om tot nieuwe inzichten te komen.

Onbegrijpelijk dat toegang tot de hiv-preventiepil PrEP niet wordt verbeterd

14 februari 2023

Er komt de komende tijd geen extra toegang tot de hiv-preventiepil PrEP. Dat blijkt uit een brief van minister Kuipers aan de Tweede Kamer. Ondertussen staan er 3.000 mensen op de wachtlijst voor PrEP. Aidsfonds - Soa Aids Nederland vindt dat onbegrijpelijk nieuws.

Jongeren in Malawi houden hiv-behandeling vol door innovatieve app

7 februari 2023

Veel vaker dan volwassenen stoppen jongeren met hiv hun behandeling, uit schaamte of onwetendheid. Met onze partner in Malawi ontwierpen we een app die jongeren helpt om mentaal en fysiek gezond te blijven. Die blijkt in twee districten in het land zo succesvol, dat we starten aan een landelijke uitrol.

De acceptgiro verdwijnt. Maar u bent nog steeds nodig!

30 januari 2023

Per 1 juni verdwijnt de acceptgiro. De banken hebben besloten te stoppen met dit betaalmiddel omdat het gebruik ervan afneemt. Dit betekent dat alle banken na 1 juni geen acceptgiro's meer verwerken. We hebben als goede doelen samengewerkt aan een alternatief genaamd “Mijn eenmalige gift”.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie