Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Grote daling hiv-infecties in Verenigd Koninkrijk

17 januari 2020

Het aantal hiv-infecties in het Verenigd Koninkrijk is sterk gedaald. Onder homo- en biseksuele mannen in 6 jaar tijd zelfs met 71%. 

Zes nieuwe onderzoeken naar genezing dankzij donateurs

2 januari 2020

Genezen van hiv is de droom van miljoenen mensen met hiv. Maar voordat genezing mogelijk is, is veel wetenschappelijk onderzoek nodig. We zijn dan ook heel blij dat zes wetenschappers, dankzij de steun van onze donateurs, een nieuw onderzoeksproject kunnen starten.

Huilend standbeeld na reparatie naar Amersfoort

6 december 2019

Ons standbeeld van een huilende vrouw is donderdagavond door midden gebroken. "We vinden het verdrietig, maar we zijn inmiddels van de schrik bekomen," zegt Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen. Het beeld wordt gerepareerd zodat het begin volgende week alsnog in Amersfoort te zien is.

Wereld Aids Dag: we onthulden een huilend standbeeld

1 december 2019

Vandaag, op Wereld Aids Dag, onthulde Angela Groothuizen samen met de 11-jarige Jacky en activiste Eliane Becks, het standbeeld van een huilende vrouw. Ze huilt elke 40 seconden één traan. Want elke 40 seconden sterft er iemand ter wereld aan aids. 

Bijna de helft van kinderen met hiv krijgt geen medicijnen

28 november 2019

Elke vijf minuten sterft een kind aan aids. Want bijna de helft van alle kinderen met hiv krijgt geen levensreddende medicijnen. Dat moet en kan anders, is de conclusie van ons Wereld Aids Dag-rapport.

Mark Vermeulen gasthoofdredacteur Hello Gorgeous

26 november 2019

Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds-Soa Aids Nederland, is de gasthoofdredacteur van de nieuwe hello gorgeous. Dat is een magazine dat het stigma op hiv bestrijdt. 

Dit is er te doen rond Wereldaidsdag

22 november 2019

Op zondag 1 december is het Wereldaidsdag. Overal ter wereld wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen hiv en aids. Want aids is nog lang niet over. Ook in Nederland zijn er veel evenementen. Wij zetten ze voor je op een rij.

Meer aandacht voor hiv in de regio dankzij donateurs

14 november 2019

Nederland wil het eerste land ter wereld zijn met nul nieuwe hiv-infecties. Dat gaat goed, maar we zijn er nog niet. Er zijn naar schatting zo’n 1900 Nederlanders die niet weten dat ze hiv hebben en vorig jaar liepen nog altijd 664 nieuwe mensen hiv op. Om hiv voorgoed te stoppen, financiert Aidsfonds vier nieuwe regionale projecten. Deze lopen een jaar en worden mogelijk gemaakt door onze donateurs.

Nederland koploper in einde aan hiv

11 november 2019

Nederland is goed op weg om als één van de eerste landen in de wereld de hiv-epidemie voorgoed te stoppen. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt opnieuw, van 750 in 2017 naar 664 in 2018. De uitdaging zit nu nog in betere preventie van hiv en in het vinden van onopgemerkte infecties. 

Online aidsbestrijding in Oekraïne succesvol

21 oktober 2019

Het is als homoman in Oekraïne niet makkelijk om jezelf te zijn. Laat staan als je ook hiv hebt.  Homomannen met hiv worden gediscrimineerd en zelfs uitgesloten van levensreddende zorg. Het gevolg: mensen gaan dood en de hiv- en aidsepidemie kan vrij om zich heen grijpen. Om dit te stoppen, creëerde Aidsfonds een veilige ontmoetingsplek: online! Met succes.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie