Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Duizenden Oekraïners ontvangen hulp dankzij donateurs noodfonds

1 juli 2022

Dankzij giften van donateurs aan ons noodfonds heeft Aidsfonds tot nu toe ruim 15.000 Oekraïners met hiv hulp kunnen bieden. Zowel in het land zelf, als in de omringende landen waar mensen op de vlucht naartoe trekken, komen we in actie. 

Amsterdam Diner brengt 1,27 miljoen euro op voor aidsbestrijding

26 juni 2022

De 30ste editie van het Amsterdam Diner heeft gisteren 1,27 miljoen euro opgehaald. De opbrengst gaat dit jaar onder andere naar het Noodfonds Oekraïne, Nederlands toponderzoek naar de genezing van hiv en het opsporen van hiv bij baby’s en kinderen in Kenia.

Manifest: Stop de wachtlijsten voor hiv-preventiepil PrEP

7 juni 2022

Het verstrekken van de hiv-preventiepil PrEP in Nederland loopt vast. Sinds 2019 is de pil binnen een proefproject bij de GGD’en maar mondjesmaat beschikbaar. We overhandigden vandaag een manifest aan leden van de Tweede Kamer Commissie Volksgezondheid, met de oproep om met spoed PrEP ruimhartig beschikbaar te stellen. 

Noodhulp voor Oekraïners met hiv met steun Giro555

1 juni 2022

Ook met steun van Giro555 schiet Aidsfonds Oekraïners met hiv te hulp. 19.000 mensen met hiv ontvangen medicijnen en hulpgoederen en meer dan 2000  jongeren en lhbti-personen krijgen psychische hulp.

Wereldwijd dubbel zoveel hiv-infecties bij jonge vrouwen als bij jonge mannen

30 mei 2022

Geen zeggenschap over condoomgebruik, seksueel geweld en gebrek aan seksuele voorlichting dragen wereldwijd bij aan dubbel zoveel hiv-infecties bij jonge vrouwen als bij jonge mannen. Elke week lopen 5.000 jonge vrouwen tussen de 15 en 24 jaar hiv op, in tegenstelling tot 2.692 mannen in dezelfde leeftijd. 83% van deze infecties doet zich voor in sub-Sahara Afrika.

Mieke Baltus nieuwe voorzitter Aidsfonds-Soa Aids Nederland

17 mei 2022

Mieke Baltus is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Aidsfonds-Soa Aids Nederland. Mieke Baltus is burgemeester van Lelystad, is oud-burgemeester van Heemskerk en Uitgeest. Vanuit haar CDA-achtergrond kan ze zich helemaal vinden in de missie van de organisatie : “Uit liefde voor alle liefdes”.

Candlelight Memorial zondag bij HIV/AIDSmonument

11 mei 2022

Zondag 15 mei organiseren onze collega's van GNP+ en Y+ Global het AIDS Candlelight Memorial: een herdenking van de mensen die we verloren.

Dit hebben we in 2021 samen bereikt

10 mei 2022

Iedere bijdrage aan de aidsbestrijding telt. Want samen maken we écht verschil. Zo ook in 2021. Dit zijn een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar: 

PrEP nog steeds niet breed beschikbaar: honderden mensen op wachtlijst GGD

21 april 2022

Honderden mensen staan bij GGD’en op de wachtlijst voor hiv-preventiepil PrEP. Tijdens het wachten lopen sommigen een hiv-infectie op. We vinden het onbegrijpelijk en frustrerend dat PrEP nog steeds niet breed beschikbaar is in Nederland.

Hulp voor Oekraïners met hiv dankzij noodfonds

8 april 2022

Vanwege de oorlog in Oekraïne is Aidsfonds een noodfonds gestart. 260.000 mensen met hiv in het land zijn afhankelijk van levensreddende medicijnen, door de oorlog zitten velen van hen zonder. Het noodfonds biedt hulp.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie