Op weg naar een wereld zonder aids

Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Beau Five Days Inside bij Aidsfonds-project in Kenia

19 april 2019

In Beau Five Days Inside bezoekt Beau van Erven Dorens een Aidsfonds-project voor illegale, mannelijke sekswerkers in Kenia. De kliniek biedt de jongens een veilige plek, hiv-voorlichting en -zorg. Kijk dinsdag 23 april om 20.30 uur naar RTL4.

Deze 6 projecten helpen Nederland naar 0 nieuwe hiv-infecties

Als het aan Aidsfonds ligt, wordt Nederland het eerste land ter wereld met nul nieuwe hiv-infecties. Dankzij de bijdragen van onze donateurs kunnen we zes kleine en grote projecten financieren die in Nederland het verschil maken. Zo investeren we in betere toegankelijkheid van de hiv-preventiepil PrEP, het trainen van alerte zorgverleners en informele zorg voor mensen met hiv.

Aidsfonds steunt deze vrouwen in strijd voor gelijke rechten

12 april 2019

De hiv-remmer dolutegravir (DTG) is één van de effectiefste, en heeft de minste bijwerkingen. Maar de Keniaanse overheid heeft de pillen verboden voor vrouwen van vruchtbare leeftijd. Daarom gaan vrouwen nu de straat op in protest. Aidsfonds steunt hun lobby voor gelijke rechten en keuzevrijheid.

Aidsfonds steunt Grieks hiv-testcentrum na aanslag

2 april 2019

In Athene is brand gesticht in een centrum dat gratis hiv- en hepatitus-tests aanbiedt. Waarschijnlijk hadden de daders een homofoob motief: de regenboogvlag op de voorgevel werd door hen verwijderd.

Acties in Oekraïne zorgen voor halvering prijs hiv-medicijn

28 maart 2019

De prijs van het hiv-medicijn raltegravir is in Oekraïne gehalveerd na langdurige onderhandelingen met de farmaceut. Dat betekent dat meer mensen nu toegang kunnen krijgen tot medicatie.

Maandelijkse injectie hiv-remmers blijkt effectief in grote studies

22 maart 2019

Uit twee grote internationale studies blijkt dat het maandelijks injecteren van nieuwe, langwerkende hiv-medicatie even effectief is als huidige hiv-remmers. Nu moeten patienten dagelijks één of meer pillen slikken.

Trump-begroting: $1,22 miljard minder voor internationale aidsbestrijding

12 maart 2019

Het Witte Huis heeft voor 2020 de grootste bezuinigingen ooit voorgesteld voor de wereldwijde aidsbestrijding: 1,22 miljard dollar. Als deze zouden worden goedgekeurd door het Congres, zou dit rampzalige resultaten hebben en vooruitgang ondermijnen.

Eric van der Burg nieuwe voorzitter bij Aidsfonds

7 maart 2019

Eric van der Burg is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Aidsfonds-Soa Aids Nederland.

Twee mensen mogelijk genezen van hiv

5 maart 2019

Voor het eerst zijn er meerdere mensen die mogelijk genezen zijn van hiv. Dat is gebleken in het baanbrekend onderzoek van samenwerkende internationale wetenschappers, onder leiding van het Utrechts Medisch Centrum (UMC).

Aidsfonds ontvangt 2,25 miljoen euro dankzij deelnemers Nationale Postcode Loterij

5 maart 2019

Tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij mocht Aidsfonds 2,25 miljoen euro in ontvangst nemen. Met dit prachtige bedrag kunnen we het verschil maken, juist op de plekken waar het slecht gaat met de aidsbestrijding.

Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie