Filter berichten op:
We zijn ontzettend blij dat Loiza Lamers zich bij ons aansluit als ambassadrice, naast de geweldige Angela Groothuizen. Loiza kondigde haar ambassadeurschap vandaag aan met een online videoboodschap.
Driekwart van alle hiv-testprogramma's en meer dan de helft van alle hiv-behandelprogramma's zijn ernstig verstoord door de covid-pandemie. Dat blijkt uit onderzoek dat we onder onze partners in 27 landen deden.
Wereldaidsdag 2020 ziet er door corona anders uit dan anders, maar gelukkig is er evengoed veel te doen. De coronacrisis heeft zo'n grote impact op de aidsbestrijding, dat het ontzettend belangrijk is dat we daar juist nu aandacht voor vragen. Daarom: een grote campagne, leuke en interessante livesteams en prachtige optredens!
Nederland staat aan het begin van een nieuwe fase in de aanpak van hiv: het bereiken van nul nieuwe hiv-infecties. Dit blijkt uit vandaag bekend gemaakte cijfers van Stichting Hiv Monitoring.
Uit onderzoek in een aantal Afrikaanse landen blijkt dat een tweemaandelijkse injectie vrouwen effectief beschermt tegen hiv. Dat is heel goed nieuws, want meer preventieopties zijn hard nodig. Elke week lopen 5500 jonge vrouwen (15-24 jaar) hiv op.
The Power of Love, de jaarlijkse informatiebijeenkomst over leven met hiv, komt dit jaar vanuit Carré je huiskamer in via een gratis livestream. Het bijzondere programma, met o.a. een optreden van Jeangu Macrooy, is mede samengesteld en gepresenteerd door Aidsfonds-directeur Mark Vermeulen.
Ontwikkelingssamenwerking is de enige post waarop het kabinet in coronatijden bezuinigt, ondanks de belofte om dat niet te doen. Dat mensen in de armste landen deze extra rekening gepresenteerd krijgen, is beschamend, betogen we samen met 25 andere goede doelen.
Kunstschilder Peter Munnik veilt vanaf vandaag online vijfentwintig van zijn werken op Catawiki. De opbrengst hiervan gaat naar Aidsfonds. Er kan online geboden worden tot en met vrijdag 23 oktober. Bekijk de veiling en breng een bod uit!
Nog nooit konden wetenschappers hiv van zo dichtbij bekijken en belangrijker: zien wat er precies gebeurt wanneer hiv zich inbouwt in dna. Door nieuwe technologieën doen onderzoekers belangrijke kennis op voor het ontwikkelen van nieuwe middelen waarmee hiv-infecties kunnen worden voorkomen en behandeld.
Timothy Ray Brown, de eerste persoon die werd genezen van hiv, is overleden aan leukemie. Hij zette zich de afgelopen 10 jaar onvermoeibaar in voor de zoektocht naar een geneesmiddel dat voor iedereen werkt.