Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Geen eensgezindheid op VN-top over aids: Rusland sluit zichzelf uit

8 juni 2021

Op de speciale VN-top vandaag zijn niet alle landen het eens geworden over wat nodig is om aids de wereld uit te krijgen. Na wekenlange moeizame onderhandelingen en emotionele pleidooien tot vandaag, blijven vier landen waaronder Rusland zich verzetten. Een gehoopte consensus over de politieke verklaring werd niet bereikt. Rusland, Belarus, Syrië en Nicaragua tekenen niet mee.

Aidsfonds roept bij VN-top op: stop ongelijkheid om aids te beëindigen

8 juni 2021

Gelijke toegang tot hiv-preventie voor iedereen, en gelijke toegang tot zorg voor iedereen die dat nodig heeft. Dat moet volgens Aidsfonds het doel zijn van de VN-top over aids die vandaag begint. We roepen de wereldleiders die op de top bijeenkomen op om concrete afspraken te maken om nu echt af te rekenen met aids.

Designer Bas Kosters ontwerpt voor Aidsfonds feestslinger met belangrijke boodschap

7 juni 2021

Verjaardag, promotie, begin van de lente, wat je ook viert, deze designslinger vol kleur en eclectische prints ontworpen door kunstenaar en modeontwerper Bas Kosters zorgt direct voor feest in huis. Met de Lang-zullen-ze-leven-slinger vier je alle mooie momenten in het leven. En met de opbrengst van één slinger kan Aidsfonds in Afrika een kind met hiv vinden en zorgen dat het medicijnen krijgt.

Opnieuw verontrustende politie-inval bij lhbti-opvang in Oeganda

3 juni 2021

In Oeganda zijn bij een politie-inval in een opvang voor lhbti'ers 44 mensen opgepakt. Het misbruik van coronamaatregelen om de rechten van mensen uit de lhbti-gemeenschap te schenden gaat daarmee door.

Open brief aan politiek: bescherm en versterk persoonlijke rechten en vrijheden

19 mei 2021

Samen met 15 andere maatschappelijke organisaties roepen we vandaag de politiek op: waarborg én versterk persoonlijke vrijheden in het regeerakkoord. In zowel nationaal als internationaal beleid.

Candlelight Memorial dit jaar digitaal - "Wat leeft voort in jou?"

3 mei 2021

Zondag 16 mei organiseren Aidsfonds en de Hiv Vereniging een Candlelight Memorial, om stil te staan bij de mensen die overleden zijn aan de gevolgen van aids. De bijeenkomst vindt dit jaar online plaats en wordt voorgezeten door Tieneke Sumter.

Hoogtepunten 2020

30 april 2021

Iedere bijdrage aan de aidsbestrijding telt. Want samen maken we écht verschil. Zo ook in 2020. Dit zijn een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Wetenschappers vinden ‘zelfvernietigingsknop’ van met hiv geïnfecteerde cellen

30 april 2021

Wetenschappers van het Erasmus MC hebben - met de steun van onze donateurs - een manier ontdekt om met hiv-geïnfecteerde cellen aan te zetten tot zelfvernietiging. Belangrijk, want de sluimerende aanwezigheid van het virus in lichaamscellen is een grote horde op de weg naar genezing van hiv.

5 nieuwe initiatieven om hiv-genezing te versnellen

13 april 2021

Aidsfonds financiert een vijftal veelbelovende en vernieuwende initiatieven die bijdragen aan het vinden van een geneesmiddel voor hiv. Ieder project ontvangt dankzij onze donateurs € 10.000.

Groot tekort aan hiv-medicatie in Kenia door politieke machtsstrijd

8 april 2021

Een enorm tekort aan hiv-medicijnen in Kenia, waardoor 1,5 miljoen mensen met hiv in grote onzekerheid zitten. Hoe dat komt? Een schip met nieuwe voorraad lag maanden vast in de haven van Mombasa, vanwege gesteggel over de invoerrechten.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie