Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers onderdrukt virus

23 augustus 2019

Uit onderzoek is gebleken dat een tweemaandelijkse injectie met hiv-remmers het hiv-virus net zo goed onderdrukt als een maandelijkse injectie. 

Duizenden mensen met hiv in Oost-Europa geholpen dankzij Noodfonds

22 augustus 2019

Het door Aidsfonds en Elton John AIDS Foundation opgerichte fonds om acute noodsituaties op te lossen in Oost-Europa en Centraal Azië heeft binnen een jaar bijna 70 subsidies verstrekt.  Mede dankzij de bijdrages van onze donateurs zijn al zo’n 20.000 mensen met hiv geholpen.

Per dag sterven 275 kinderen aan aids

14 augustus 2019

Wereldwijd worden kinderen hard getroffen door de gevolgen van hiv en aids. 1,7 miljoen kinderen tussen de 0 en 14 jaar leven met hiv. Omdat bijna de helft van deze kinderen geen levensreddende hiv-pillen krijgt, sterven er iedere dag nog 275 kinderen aan de gevolgen van aids.

Collectebootjes halen mooi bedrag op tijdens Canal Parade

6 augustus 2019

Aidsfonds voer dit jaar weer mee in de Canal Parade in Amsterdam. Mét collectebootjes waarmee we geld ophaalden voor de aidsbestrijding bij het publiek. En dat leverde een mooi bedrag op!

Bijdragen aan onderzoek naar genezing van hiv in de lift

30 juli 2019

Er wordt wereldwijd steeds meer geïnvesteerd in hiv-genezingsonderzoek. In 2018 ging het om 323,9 miljoen dollar, 12 procent meer dan vorig jaar. Dat staat in het nieuwe jaarverslag van de 'Cure Resource Tracking Group', dat vorige week werd gepresenteerd op het internationale aidscongres in Mexico City.

Aidsfonds doet weer mee aan Pride Amsterdam

29 juli 2019

De Amsterdam Pride is zaterdag van start gegaan. Ook Aidsfonds viert deze week de liefde voor alle liefdes en vaart zoals ieder jaar weer mee tijdens de Canal Parade. Daarnaast lanceerde wij de Guide to Pride, de gratis digitale gids die jou helpt om van Pride 2019 een onvergetelijke pride te maken.  

Hiv-preventie via implantaat effectief

24 juli 2019

Een implantaat ter grootte van een lucifer kan een revolutie teweeg brengen in de preventie van hiv. Een nieuwe studie wijst uit dat het apparaatje, ingebracht in het lichaam, hiv effectief kan voorkomen tot zeker een jaar lang.

Dramatische groei hiv-epidemie in Rusland en Brazilië

16 juli 2019

Zuid-Afrika wist het aantal nieuwe hiv-infecties sinds 2010 te verminderen met 40 procent. Maar in andere grote landen neemt hiv opnieuw enorm toe. In Rusland zijn nieuwe hiv-infecties toegenomen met 29 procent en in Brazilië is de epidemie gegroeid met 22 procent sinds 2010. 

Vanaf 1 augustus PrEP bij GGD

27 juni 2019

Alle GGD-regio’s in Nederland kunnen per 1 augustus starten met het verstrekken van hiv-preventiepil PrEP en de bijbehorende medische zorg. Minister Bruins van Volksgezondheid heeft dat in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. 

Tour d'Amour wederom enorm succes

21 juni 2019

Honderden uitgedoste liefdesfietsers toerden donderdag door een zonnig Vondelpark. Dankzij hen en hun sponsors werd er een prachtig bedrag opgehaald om kinderen met hiv in Oeganda een gezonde toekomst te geven. 

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie