Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Candlelight Memorial dit jaar digitaal - "Wat leeft voort in jou?"

3 mei 2021

Zondag 16 mei organiseren Aidsfonds en de Hiv Vereniging een Candlelight Memorial, om stil te staan bij de mensen die overleden zijn aan de gevolgen van aids. De bijeenkomst vindt dit jaar online plaats en wordt voorgezeten door Tieneke Sumter.

Hoogtepunten 2020

30 april 2021

Iedere bijdrage aan de aidsbestrijding telt. Want samen maken we écht verschil. Zo ook in 2020. Dit zijn een aantal hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Wetenschappers vinden ‘zelfvernietigingsknop’ van met hiv geïnfecteerde cellen

30 april 2021

Wetenschappers van het Erasmus MC hebben - met de steun van onze donateurs - een manier ontdekt om met hiv-geïnfecteerde cellen aan te zetten tot zelfvernietiging. Belangrijk, want de sluimerende aanwezigheid van het virus in lichaamscellen is een grote horde op de weg naar genezing van hiv.

5 nieuwe initiatieven om hiv-genezing te versnellen

13 april 2021

Aidsfonds financiert een vijftal veelbelovende en vernieuwende initiatieven die bijdragen aan het vinden van een geneesmiddel voor hiv. Ieder project ontvangt dankzij onze donateurs € 10.000.

Groot tekort aan hiv-medicatie in Kenia door politieke machtsstrijd

8 april 2021

Een enorm tekort aan hiv-medicijnen in Kenia, waardoor 1,5 miljoen mensen met hiv in grote onzekerheid zitten. Hoe dat komt? Een schip met nieuwe voorraad lag maanden vast in de haven van Mombasa, vanwege gesteggel over de invoerrechten.

Een veelbelovend hiv-vaccin? Dit moet je weten over het IAVI-onderzoek

6 april 2021

Misschien heb je het ook voorbij zien komen op social media: nieuws over een hiv-vaccin dat 97% succesvol zou zijn wordt veel gedeeld. Er is inderdaad goed nieuws te melden, maar er is een twist. Dit vaccin beschermt (nog) niet tegen hiv. Tijd voor wat duiding! 

Ambitieuze doelen voor hulp aan kinderen in wereldwijde strategie aidsbestrijding

26 maart 2021

Hoopgevend nieuws: in de nieuwe strategie van UNAIDS staan ambitieuze doelen voor hiv-zorg aan kinderen en ligt de focus op het beeïndigen van ongelijkheid. Daar hebben we ons, met de steun van onze donateurs, voor ingespannen, want deze strategie bepaalt wereldwijd waar overheden en organisaties geld en aandacht aan besteden.

Keniaans jongerenplatform geeft les over seks, liefde en gezondheid

22 maart 2021

In Kenia is One2One gelanceerd: een platform voor seksuele gezondheid waar jongeren terecht kunnen voor online voorlichting, hulp op afstand én zorg in de kliniek. One2One is gebouwd naar het voorbeeld van het Nederlandse jongerenmerk Sense.

Aidsbestrijding in Rusland in tijden van corona

22 maart 2021

Door de snelle stijging van nieuwe hiv-infecties wordt Rusland ook wel het nieuwe Afrika genoemd. Het aantal nieuwe infecties steeg sinds 2010 met 35%. In samenwerking met dappere strijders roept Aidsfonds de aidsepidemie in Rusland een halt toe. Maar toen kwam de corona-epidemie…..

Financiering voor vier cohortstudies voor hiv-genezing dankzij donateurs

15 maart 2021

De laatste jaren worden flinke stappen gezet in het lab bij onderzoek naar hiv-genezing. Gedetailleerde informatie over mensen met hiv wordt daarbij steeds belangrijker. Daarom financieren we dit jaar 4 unieke onderzoeken, waarin mensen met hiv met specifieke kenmerken lange tijd gevolgd worden: zogenaamde cohortstudies.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie