Nieuwsoverzicht

Filter berichten op:

Meer aandacht voor hiv in de regio dankzij donateurs

14 november 2019

Nederland wil het eerste land ter wereld zijn met nul nieuwe hiv-infecties. Dat gaat goed, maar we zijn er nog niet. Er zijn naar schatting zo’n 1900 Nederlanders die niet weten dat ze hiv hebben en vorig jaar liepen nog altijd 664 nieuwe mensen hiv op. Om hiv voorgoed te stoppen, financiert Aidsfonds vier nieuwe regionale projecten. Deze lopen een jaar en worden mogelijk gemaakt door onze donateurs.

Nederland koploper in einde aan hiv

11 november 2019

Nederland is goed op weg om als één van de eerste landen in de wereld de hiv-epidemie voorgoed te stoppen. Het aantal nieuwe hiv-diagnoses in Nederland daalt opnieuw, van 750 in 2017 naar 664 in 2018. De uitdaging zit nu nog in betere preventie van hiv en in het vinden van onopgemerkte infecties. 

Online aidsbestrijding in Oekraïne succesvol

21 oktober 2019

Het is als homoman in Oekraïne niet makkelijk om jezelf te zijn. Laat staan als je ook hiv hebt.  Homomannen met hiv worden gediscrimineerd en zelfs uitgesloten van levensreddende zorg. Het gevolg: mensen gaan dood en de hiv- en aidsepidemie kan vrij om zich heen grijpen. Om dit te stoppen, creëerde Aidsfonds een veilige ontmoetingsplek: online! Met succes.

Oeganda wil doodstraf voor homoseksualiteit

14 oktober 2019

Oeganda kondigde donderdag aan de doodstraf te willen invoeren voor homoseksualiteit. Onze partners in het land vrezen door de aankondiging meer geweld tegen lhbt-ers en verdere verslechtering van de toegang tot zorg.  Maar er is ook hoop dat het bij een aankondiging blijft, door de grote internationale support voor de lhbt-gemeenschap.

Nederland bezuinigt op fonds voor aidsbestrijding

10 oktober 2019

Nederland bezuinigt de komende jaren op het budget voor de wereldwijde aidsbestrijding. De komende drie jaren zal Nederland €10 miljoen minder bijdragen, in totaal is de Nederlandse bijdrage €156 miljoen.

Nieuw initiatief om genezing van hiv te versnellen

8 oktober 2019

Om een doorbraak in het onderzoek naar hiv-genezing te versnellen, bundelen wetenschappers, experts en mensen met hiv hun krachten in een unieke samenwerking: NL4Cure.

Zonder ambitie van Nederland gaan we de strijd tegen aids niet winnen

7 oktober 2019

Deze week komen wereldleiders bij elkaar in Lyon om hun ambitie in de strijd tegen aids bekend te maken. Mark Vermeulen (directeur Aidsfonds) en Tim Cole (Europe Executive Director ONE) roepen het kabinet op de Nederlandse bijdrage aan het Global Fund te verhogen. Want als we nu niet opschalen, zullen we nog generaties lang bezig zijn de vernietigende epidemie te stoppen.

VS tegen seksuele gezondheidsrechten voor vrouwen wereldwijd

25 september 2019

De VS willen het recht op seksuele gezondheid en abortus voor jonge vrouwen en meisjes wereldwijd inperken. Tijdens een VN-top sprak het land zich uit tegen deze rechten in de uitgangspunten voor universele gezondheidszorg. Nederland leidt de tegenbeweging: minister Kaag onderstreepte de effectiviteit van een inclusief en breed beleid.  

Stap dichter bij genezing: onderzoekers vinden verstopplek van hiv

17 september 2019

Onderzoekers aan de Universiteit van Gent hebben ontdekt waar in het lichaam hiv zich schuilhoudt. Dat geeft nieuwe aanknopingspunten voor onderzoek naar genezing.

PrEP ook in Duitsland vergoed

4 september 2019

In Duitsland wordt de hiv-preventiepil PrEP vanaf deze maand vergoed voor mensen met een hoog risico op hiv. De Duitse Aidshilfe (DAH) verwacht hiermee in de komende jaren vele hiv-infecties te voorkomen.

We gebruiken cookies om webbezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen, content van sociale netwerken te tonen en gericht online te kunnen adverteren. Als je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie