Filter berichten op:
We starten met onze partners in Oeganda een nieuw project. Het doel: in de komende drie jaar duizenden jonge moeders en kinderen met hiv of kwetsbaar voor hiv vinden, testen en zo nodig behandelen. Zodat ze een gezonde toekomst tegemoet gaan.
Het tv-programma Briljante Breinen stond zondag 20 augustus in het teken van hiv-onderzoeker Anne Wensing. De Utrechtse wetenschapper, die wereldwijd naam maakte toen in 2019 bekend werd dat zij en haar team twee mensen hadden genezen van hiv, vertelt onder meer over haar motivatie, haar projecten en de stand van zaken op hiv-genezingsgebied.
Met een oproep tot solidariteit met de wereldwijde lhbtiq+-gemeenschap voer Aidsfonds afgelopen zaterdag door de Amsterdamse grachten tijdens de Canal Parade. Drag queen Nicky Nicole vroeg vanaf de boot aandacht voor activisten die in hun land vechten voor de rechten en gezondheid van de community.
Er wordt veel onderzoek gedaan naar interventies om de negatieve invloed van hiv op het leven van mensen te verminderen. Met steun van Aidsfonds hebben onderzoeker Kim Romijnders en haar team van het Universitair Medisch Centrum Utrecht gekeken naar de invloed – zowel positief als negatief – van hiv op de kwaliteit van leven. Want als je dat weet, weet je ook wat voor impact genezing straks heeft.
Op zaterdag 22 juli liepen duizenden mensen mee tijdens de Pride Walk om aandacht te vragen voor de rechten en acceptatie van lhbtiq'ers. De actualiteit in Oeganda maakte het protest dit jaar extra belangrijk. Ook in andere Afrikaanse landen dreigen er strengere anti-homowetten. Dat brengt de lhbtiq+'ers in levensgevaar en hiv-zorg aan hen onmogelijk. Dat mogen we niet laten gebeuren!
Miljoenen mensen wachten nog op voorlichting en levensreddende hiv-zorg, omdat ze gediscrimineerd worden om wie ze zijn. We kunnen aids oplossen als we aan die ongelijkheid een einde maken. Dat is de boodschap die Aidsfonds uitdraagt tijdens Queer & Pride Amsterdam, in de Pride Walk en de Canal Parade.
Bij een patiënt in Genève is na een beenmergtransplantatie nu al 20 maanden lang geen hiv meer zichtbaar in het bloed. Hij is echter niet genezen verklaard.
In Oostelijk en Zuidelijk Afrika is aanzienlijke vooruitgang geboekt in de strijd tegen hiv en aids, maar in Oost-Europa, Centraal Azië, het Midden-Oosten en Noordelijk Afrika blijft het aantal hiv-infecties zorgwekkend stijgen. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die vandaag gepubliceerd zijn door VN-organisatie UNAIDS.
Sinds het begin van de aidsepidemie zijn er genoeg boeken over het onderwerp uitgebracht. Romans, biografieën en geschiedenisboeken. Mocht je op zoek zijn naar leesvoer voor deze zomer, bekijk dan onze boeken top 5.
Met de 31ste editie van het Amsterdam Diner is 1,3 miljoen euro opgehaald, en de donaties stromen nog binnen. De opbrengst gaat dit jaar naar hiv-bestrijding onder vrouwen en meisjes, zowel in Nederland als in het buitenland.