Mieke Baltus nieuwe voorzitter Aidsfonds-Soa Aids Nederland

Mieke Baltus is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van de stichting Aidsfonds-Soa Aids Nederland. Mieke Baltus is burgemeester van Lelystad, is oud-burgemeester van Heemskerk en Uitgeest. Vanuit haar CDA-achtergrond kan ze zich helemaal vinden in de missie van de organisatie : “Uit liefde voor alle liefdes”.

17 mei 2022

Mieke Baltus : “Dat niemand meer sterft aan aids en er voor iedereen hiv-medicatie beschikbaar is, zijn belangrijke doelen waarvoor het nog hard werken is om dat uiteindelijk te bereiken. Ik zal me daar als voorzitter van de Raad van Toezicht sterk voor maken. In het verleden heb ik meegemaakt hoe aids heeft huisgehouden en recent ervaar ik zelf hoe dankbaar ik ben dat mijn beide zoons in Nederland opgroeien met alle preventiemiddelen en mogelijkheden die er hier zijn, zoals regelmatig gratis soa-tests en het kunnen beschikken over de hiv-preventiepil PrEP. Het onbevangen kunnen liefhebben wie je wilt, in alle vrijheid, is helaas nog niet  overal in de wereld vanzelfsprekend”.

Mieke Baltus is een ervaren bestuurder en noemt zichzelf een bruggenbouwer. Ze was ook tot januari jl. ook toezichthouder bij Vluchtelingenwerk Nederland. Ze wil zich met haar ervaring en passie inzetten voor Aidsfonds-Soa Aids Nederland en staat voor diversiteit en inclusie, die belangrijke eigenschappen zijn van de stichting.

Mark Vermeulen, directeur van Aidsfonds-Soa Aids Nederland : “Wij waarderen het zeer dat Mieke bereid is het voorzitterschap op zich te nemen van de Raad van Toezicht van onze organisatie. Ik ben vooral geraakt door haar oprechte en grote betrokkenheid bij onze missie. Iemand met deze bestuurservaring en een groot netwerk zal ons niet alleen ondersteunen maar ook echt sterker maken.”  

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie