NRC over de pil die beschermt tegen hiv

Het dagelijks slikken van een PrEP-pil die voorkomt dat je hiv oploopt. Sinds 2012 is de pil al beschikbaar, in Nederland is deze echter nog niet beschikbaar. Het NRC sprak met professionals en PrEP-gebruikers.

NRC over PrEP

Proefgebruikers van PrEP, die sinds vorig jaar pillen krijgen van de GGD Amsterdam, zijn het eens. Volgens hen is “het plezier in seks enorm toegenomen” en wordt er met “iedere voorkomen infectie een levenslange hiv-behandeling van omstreeks 500.000 euro voorkomen.” Meer dan dat is er volgens hen niet nodig om de pil ook in Nederland op de markt te krijgen.

Afgelopen week bleek uit onderzoek van het Erasmus MC en AMC dat PrEP kosteneffectief is. Eveneens beschikken zorgverleners in Nederland sindsdien over een richtlijn voor de toepassing van PrEP. Daarom stelt Aids Fonds - Stop Aids Now! dat Minister Schippers niets meer in de weg staat om voor het einde van 2016 een beslissing te nemen over de vergoeding van PrEP.

Het volledige NRC interview lees je hier.

Meer informatie en alle ontwikkelingen rondom PrEP vind je in ons Dossier PrEP

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie