David uit de VS: “Voor het eerst in 8 jaar leven met hiv ben ik bang”

Hiv-remmers zijn voor David Duran uit de Verenigde Staten vanzelfsprekend. Het nemen van dat ene levensreddende pilletje per dag is een alledaagse routine voor hem geworden, schrijft hij op Betablog. Maar door Trumps roekeloze bezuinigingen in de gezondheidszorg twijfelt  hij of hij hierop kan blijven vertrouwen.

Geen prioriteit meer
David realiseert zich steeds meer hoezeer zijn gezondheid afhankelijk is van de toegang tot betaalbare gezondheidszorg. De gezondheidszorg in de Verenigde Staten is verre van perfect; hij heeft het al een keer bijna zonder hiv-remmers moeten stellen. En met Trump als president wakkeren zijn twijfels over de toegang tot zijn hiv-remmers in de toekomst verder aan. “Hiv en aids zijn voor zijn team geen prioriteit meer.” Zijn plannen om te bezuinigen op PEPFAR is hier een duidelijk bewijs van.

Op Betablog.org schrijft David zijn hele verhaal.

Consequenties
Welke bezuinigingen Trump precies wil doorvoeren maakt hij volgende week bekend. Maar als de kraan voor de aidsbestrijding steeds verder dicht gaat, zoals dat afgelopen jaren al is gebeurd, dan heeft dat consequenties voor miljoenen mensen over de hele wereld. Samen met andere internationale ngo’s houdt Aidsfonds de ontwikkelingen op het gebied van Trump's bezuinigingen nauwlettend in de gaten.

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie