Fantastische opbrengst Wereld Aids Dag

Wereld Aids Dag is hét moment om extra aandacht te vragen voor de voortdurende hiv- en aidsproblematiek. Daarom was dit de dag voor Aidsfonds om de nieuwe campagne te lanceren. In de campagne roepen we Nederland op aids te stoppen uit liefde voor alle liefdes. Want iedereen heeft recht op liefde. De liefde voor je partner, je kind of voor je moeder. Al die liefdes zijn bijzonder en zijn het waard om te beschermen. Tegen hiv, aids en de gevolgen daarvan.

Een geweldig resultaat

Wereld Aids Dag is voor veel mensen, clubs en organisaties aanleiding geweest de aidsbestrijding extra te steunen. Zoals ieder jaar hebben verschillende theaterproducties weer een prachtig geldbedrag opgehaald. Wij bedanken daarom de staf en bezoekers van de musicals Soldaat van Oranje, Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, The Lion King, On Your Feet, From Sammy with Love, Fiddler on the Roof en theaterstukken T-splitsing van Tineke Schouten, Terror, Vastgoed BV, Achter het Huis en The play that goes Wrong. 

Daarnaast hebben de Begging Babes tijdens het jaarlijks LoveDance in Paradiso weer hun collectebussen uit de kast getrokken. En is er geld opgehaald met een bingo voorafgaand aan RuPaul's Drag Race in de Melkweg en een collecte onder bezoekers. 

Dankzij heel veel liefde is er met deze initiatieven zo'n €30.000,- opgehaald. Met deze opbrengst zorgen we dat mensen overal ter wereld zich veilig kunnen laten testen en toegang hebben tot medicijnen.

Foto: Remon van de Kommer

In de media

Ook bij de landelijke pers is Wereld Aids Dag niet onopgemerkt voorbij gegaan. Zo schreven diverse kranten en websites over de langzame daling van het aantal hiv-infecties in Nederland en de wereldwijde aidsbestrijding die te lijden heeft onder het toenemende conservatisme in Nederland. Aidsfonds ambassadeurs Nicolette Kluijver en Angela Groothuizen waren te zien en te horen op tv en radio, waaronder Koffietijd en Radio 2. Eveneens ging ook de start van de campagne op de speciale 'Liefdespont' niet onopgemerkt voorbij.  

In Nieuwsuur was er ruim aandacht voor de positieve, maar ook negatieve ontwikkelingen van de epidemie. Bekijk de uitzending van Nieuwsuur. 

Alle cijfers duidelijk op een rij bekijken? Lees hier de factsheet 'Aids in cijfers; de epidemie in 2017'

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie