Zuid-Afrika kondigt gratis behandeling aan voor iedereen met hiv

Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Volksgezondheid zegt over te gaan tot het gratis behandelen van alle mensen die geïnfecteerd zijn met hiv. Ongeacht de conditie van hun immuunsysteem. Dat maakte Associated Press (AP) vrijdag 1 september bekend.

5 september 2016

De wijziging

Voor de aankondiging was gratis behandeling in Zuid-Afrika afhankelijk van bepaalde waarden van de witte bloedcellen. Het nieuwe beleid is volgens het ministerie van toepassing op alle mensen in Zuid-Afrika die geïnfecteerd zijn met hiv. De wijziging is gebaseerd op de laatste richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de behandeling van hiv. De WHO adviseert om mensen met hiv zo snel mogelijk te behandelen omdat dit hun gezondheid bevordert en levensverwachting verhoogt.

Verwachtingen

Zuid-Afrika had al een van de grootste behandelprogramma’s met meer dan 3,4 miljoen mensen die hiv-medicatie ontvangen. De Verenigde Naties (VN) schat het daadwerkelijke aantal mensen dat geïnfecteerd is met hiv op 7 miljoen. Het Zuid-Afrikaanse Ministerie van Volksgezondheid verwacht dat de levensverwachting met deze wijziging stijgt van de huidige 63 naar 70 jaar in 2030.

Aidsfonds is nog in afwachting van de details van het plan.

Vorig jaar overleden bijna 1 miljoen mensen aan aids. Maar we hebben de kennis en medicijnen om aids te verslaan. Sluit je aan bij de generatie die een einde maakt aan aids.

help mee

stop aids, uit liefde voor alle liefdes, aidsfonds, emma en jane

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie