Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Nieuws  >  

AIDS 2018

Het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid komt naar Nederland: AIDS2018 zal van 23 t/m 27 juli 2018 plaatsvinden in de RAI in Amsterdam. Wetenschappers, beleidsmakers, activisten en politici komen bijeen om te praten over oplossingen om de wereldwijde aidsepidemie in te dammen.

Rondom de conferentie worden allerlei bijzondere activiteiten georganiseerd. Op deze pagina vind je hier een overzicht van. Praktische informatie over AIDS 2018 vind je op de officiële website van AIDS 2018.

Dit is er te doen:

Red Ribbon Concert – 16 mei

Bekende artiesten vragem aandacht voor de internationale aidsbestrijding. Ellen ten Damme, Jim van der Zee, balletdansers Timothy van Pouke & Marijn Rademaker van het Nationaal Ballet en vele anderen zorgen samen voor een meeslepende avond. Het concert is alleen voor genodigden.

Reizende pop-up Aids Expo – vanaf 16 mei

Hoe staat het er eigenlijk voor met de aidsbestrijding? De pop-up Aids-expo neemt je mee in de verhalen van mensen met hiv in Nederland en in de rest van de wereld. De verhalen zetten niet alleen aan tot denken, maar houden je ook een spiegel voor. Binnenkort lees je hier waar je de expo kunt bezoeken.

Global Village – 22 t/m 26 juli

De Global Village is het publiek toegankelijke deel van AIDS2018. Hier presenteren organisaties van over de hele wereld zich. Er zijn kennissessies, workshops, optredens en paneldiscussies over hiv en aids. De toegang tot de Global Village in de RAI is gratis. Lees meer.

Tentoonstelling I will Speak, I will Speak! - 22 juli t/m 2 augustus

In de Beurs van Berlage zijn films, foto’s en verhalen van mensen met hiv en aids te zien. Atlas2018 bezocht 6 continenten voor het portretteren van homomannen, vrachtwagenchauffeurs, sekswerkers, kinderen en vele anderen om het beeld voor zichzelf te laten spreken. Lees meer.

Theaterstuk POZ PARADISE – vanaf 24 juli

POZ PARADISE vertelt het verhaal van drie vrienden die de aidscrisis van de jaren negentig overleefd hebben en die zich overeind proberen te houden in een razendsnel veranderende wereld. Maar ook dat van een jongere generatie voor wie hiv niet meer het angstbeeld is dat het ooit was. Lees meer.

Positive Flame Tour – 25 juli

Geïnspireerd door de Olympische vlam zal tijdens AIDS2018 de Positive Flame branden. Op 25 juli voert de fakkel door de stad, gedragen o.a. Nobelprijswinnaar Françoise Barré-Sinoussi, die in de jaren tachtig het hiv-virus ontdekte en Timothy Brown, de enige persoon die is genezen van hiv. Lees meer.

Tenstoonstelling The Stigma Project – 23 t/m 27 juli

Fotograaf Marjolein Annegarn maakte een serie foto’s van niet herkenbare mensen met hiv. De prachtige portretten in de publieke ruimte laten zien wat vooroordelen met mensen met hiv doen. De foto’s zijn tijdens AIDS2018 te zien op het Museumplein in Amsterdam. Lees meer.

Tenstoonstelling Living by Numbers – exacte data nog onbekend

Rondom het Aidsmomument in Amsterdam zijn tijdens AIDS2018 foto’s te zien over de impact van leven met hiv. De geportretteerden vertellen hun persoonlijk verhaal, in relatie tot getallen. De fotoserie van Jeannette Cornelisse verbeeldt de impact van cijfers op het leven met hiv. Lees meer.

Vrijwilliger op AIDS2018?

AIDS 2018 zal naar verwachting ongeveer 15.000 deelnemers uit de hele wereld bij elkaar brengen. Er zijn ruim 800 vrijwilligers nodig om te helpen tijdens deze internationale conferentie.

De organisator van de conferentie, de International Aids Society (IAS) roept mensen op zich aan te melden als vrijwilliger. Je moet dan ten minste drie aaneengesloten dagdelen beschikbaar zijn en je comfortabel voelen in het Engels.