Lhbtiq+-rechten zijn essentieel voor de aidsbestrijding

In bijna 70 landen is homoseksualiteit strafbaar. In landen met die wetten zien we dat 5 keer zoveel homoseksuele mannen hiv oplopen dan landen zónder zulke wetten. Aidsfonds komt met dappere activisten op voor hun rechten.

Als je geen goede voorlichting krijgt, niet aan preventiemiddelen kunt komen en je risico loopt op arrestatie en zelfs de doodstraf als je naar een arts gaat... hoe kun je jezelf dan beschermen tegen hiv en aids? 

 

Zij staan op voor de rechten van de lhbtiq+-gemeenschap:

Wat doet Aidsfonds

Aidsfonds komt op voor mensen die in de aidsbestrijding worden uitgesloten. We steunen klinieken die lhbtiq+'ers een veilige plek bieden voor hiv-voorlichting, -tests en -zorg. We trainen zorgprofessionals om hun vooroordelen te laten varen, en we ondersteunen activisten die op de barricades staan om discriminerende wetten de wereld uit te krijgen.

De strijd voor gelijke rechten en goede (hiv-)zorg heeft succes. Inmiddels hebben we in diverse landen duizenden zorgverleners getraind om hun vooroordelen opzij te zetten en iedereen welkom te heten in klinieken.

In Botswana steunden we lokale activisten die ervoor zorgden dat de anti-homowetten in het land werden geschrapt. Maar ons werk is nog niet klaar. In tegenstelling tot Botswana bepaalde de Keniaanse rechtbank dat seksuele handelingen tussen mensen van hetzelfde geslacht strafbaar blijven. En door een nieuwe wet in Oeganda is de situatie voor lhbtiq+'ers in veel landen in Oostelijk Afrika gevaarlijk.

Maar we geven niet op. Dankzij de hulp van donateurs blijven we ons over de hele wereld inzetten voor gelijke rechten en goede hiv-zorg voor iedereen.

Waar wachten we nog op?

Aids is op te lossen. We kunnen de epidemie oplossen als we niemand uitsluiten van levensreddende hiv-zorg. Help je mee?

 

ja, ik help mee

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie