Dit hebben we dankzij jou bereikt

Mede dankzij donateurs zoals jij hebben we ook afgelopen jaar enorm veel bereikt. Zo redden we bijna 2000 kinderen in Oeganda en komen wij steeds dichterbij 0 nieuwe hiv-infecties. Meer resultaten lees je in ons jaarmagazine

18 mei 2018

Een greep uit onze successen:

Bijna 2000 kinderlevens gered in Oeganda

 


Het project 'Op naar een aidsvrije generatie in Oeganda' dat wordt gesteund door onze donateurs, werpt zijn vruchten af. De afgelopen twee jaar kregen in vijf districten in Oeganda, 1355 zwangere vrouwen en 558 kinderen, hiv-remmers. Onze aanpak werkt. Daarom breidden we in 2017 het project uit met drie districten. In 2018 starten we ook in Zimbabwe en Kenia.

Verdubbeling behandeling = halvering infecties

Het aantal nieuwe hiv-infecties in Swaziland is sinds 2011 bijna gehalveerd. Het aantal mensen op behandeling is verdubbeld. Door vrijwel iedereen in het land te testen en zo nodig te behandelen realiseerde Aidsfonds een doorbraak in het voorkomen van hiv-infecties. Deze opvallende cijfers bewijzen voor het eerst onomstotelijk dat het uitbreiden van behandeling van mensen met hiv leidt tot minder hiv-infecties. 

 

 


Bijzondere bijdrage maakt zorg mogelijk voor vrouwen in Malawi

 

 

Als chirurg in Malawi zag mevrouw Eleonora Vollaers het van dichtbij: de verwoestende impact van hiv en aids en het belang van goede thuiszorg voor de mensen die er door getroffen worden. Mevrouw Vollaers overleed in 2017 op 75-jarige leeftijd en liet ons een prachtige bijdrage van ruim € 20.000 na. Haar bijzondere nalatenschap zetten we in voor de zorg aan jonge vrouwen met hiv in Malawi.

Zes nieuwe wetenschappelijke onderzoeken

Dankzij de bijdragen van onze donateurs konden we in 2017 zes nieuwe wetenschappelijke onderzoeken financieren. In totaal ging er € 1.378.452 naar deze kwalitatief hoogstaande en innovatieve projecten. De projecten zijn divers: van onderzoek naar genezing tot een onderzoek naar factoren van verspreiding van hiv op de Nederlandse Antillen. Met het financieren van deze projecten komen we weer stappen dichterbij ons einddoel: een wereld zonder aids.

 

 

Betaalbare hiv-remmers

 

Aidsfonds steunde in 2017 wereldwijd 15 organisaties om ervoor te zorgen dat in 25 landen medicijnen betaalbaar zijn en blijven. Met processen tegen patenten, dwanglicenties en bemiddeling gingen de prijzen van hiv-remmers in o.a. Georgië, Kazachstan, Moldavië, Maleisië en Peru drastisch omlaag. De prijs van hiv-remmers in lage-inkomenslanden is mede hierdoor van zo'n € 10.000,- per jaar in 2000, gedaald naar minder dan € 65,- nu.

Eén pil per dag voorkomt dat een zwangere vrouw hiv overdraagt op haar baby, een kind zijn ouders verliest, of een man zijn geliefde. Toch krijgt de helft van alle mensen met hiv geen medicijnen. We kunnen aids te verslaan.

help mee

Aidsfonds, stop aids now, stop aids uit liefde voor alle liefdes

Aidsfonds gebruikt cookies om de website goed te laten functioneren, webverkeer (geanonimiseerd) te analyseren, socialmedia-filmpjes en -posts te tonen en gericht te kunnen adverteren. Je geeft toestemming voor deze cookies door op accepteren te klikken. Ben je niet akkoord, wijzig dan je voorkeuren. Meer informatie