Aidsfonds gebruikt cookies om het bezoek (geanonimiseerd) te analyseren om verbeteringen aan te brengen. Indien je hiermee akkoord bent, hoef je je voorkeuren niet te wijzigen. Meer informatie
Home  >  Dit doen wij  >  

Evenementen

Aidsfonds doet mee aan diverse evenementen om aandacht te vragen voor de aidsproblematiek en/of geld in te zamelen voor onze droom: het einde van aids in 2030. Het grootste event is de Canal Parade, daarnaast vraagt Aidsfonds ook aandacht voor de aidsbestrijding op festivals als Milkshake, Valtifest en de Roze Filmdagen. 


Canal Parade

Zaterdag 5 augustus was de jaarlijkse Canal Parade weer tijdens de Pride in Amsterdam. Zoals ieder jaar vaarde ook Aidsfonds mee met een boot. Het thema van dit jaar was 'ZERO NOW! Nul nieuwe hiv-infecties, nul aidsdoden en nul stigma van mensen met hiv'. In Amsterdam komen de ZERO doelstellingen binnen bereik. Wat hier kan, moet elders ook gebeuren. 

Naast de grote boot vaarden ook vrijwilligers en medewerkers mee op de collectebootjes om met hun schepnetten donaties van het publiek binnen te halen! Zij haalden dankzij het prachtige bedrag van € 9.105,- op! Ook werden er 160 nieuwe donateurs geworven. 

Canal Parade 2016

De boodschap van de Aidsfonds-boot in 2016 was Protect yourself – test, treat, use condoms & PrEP. Twee voormalige dansers van popster Madonna, Carlton Wilborn en Oliver Crumes, waren te gast op onze boot. Dankzij het gulle publiek haalden we € 12.532,74 euro op. Bekijk de terugblik.